VIDEO Românul Avram Iancu în faţa performanţei uimitoare. A ajuns la finalul cursei de aproape 3.000 de kilometri de înot pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avram Iancu a parcurs sâmbătă, înot ultimii 25 de kilometri din traseul de aproape 3.000 de kilometri, de la izvoarele Dunării până la vărsarea fluviului în Marea Neagră. Bibliotecarul din Petroşani şi-a început maratonul fluvial în urmă cu trei luni.

UPDATE. Avram iancu şi-a îndeplinit obiectivul de a străbate înot Dunărea, pe distanţa de aproape 3.000 de kilometri.


Românul Avram Iancu este aproape de a atinge o performanţă ieşită din comun: traversarea Dunării înot, fără costum de neopren, de la izvoare până la Marea Neagră.

Aventura sa a început în 21 iunie, iar sâmbătă dimineaţă bibliotecarul din Petroşani, ajuns pe Braţul Sulina al Dunării, a intrat în fluviu pentru a înota ultimii 25 de kilometri din traseul de 2.860 de kilometri. În jurul orei 12 este aşteptat să ajungă la finalul expediţiei sale, în Sulina.

„Dragi prieteni, este ultima zi, este atacul final asupra ţintei pe care mi-am propus-o. Înot de 89 de zile. Este a 89-a dimineaţă. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că este o vreme absolut excelentă, sunt condiţii excelente de înot pentru ultimii 25 de kilometri. Sper din tot sufletul să ajung la final. Vă mulţumesc”, a transmis Avram Iancu, pe pagina sa de Facebook, înainte de a intra în apă.

Efort impresionant

Aproape trei luni au trecut de când Avram Iancu (41 de ani), bibliotecarul din Petroşani care şi-a propus să traverseze înot Dunărea, de la un capăt la celălalt, a pornit de la izvoarele ei, din Munţii Pădurea Neagră (Germania), spre Delta Dunării. O carte scrisă e Jules Verne l-a inspirat.

„Am recitit romanul Pilotul de pe Dunăre, a lui Jules Verne, unde am redescoperit o poveste fascinantă. Cu exact 100 de ani înaintea naşterii mele (1876-1976), Jules Verne dădea viaţă unei călătorii celebre: Ilia Brus (bulgarul Sergiu Ladko), câştigătorul concursului de pescuit a Ligii Dunărene, anunţa faptul că va naviga la bordul unei şalande (bărci), pe întreg parcursul Dunării, de la izvoare la revărsare, trăind numai din peştele pescuit în timpul călătoriei. Călătoria este fabuloasă, plină de mister, de suspans, de conotaţii profunde, diverse. Personajul romanului şi-a propus să parcurgă, cu barca, câte 50 de kilometri pe zi. Eu mi-am propus să parcurg această distanţă înot. Vreau să dau, pur şi simplu, viaţă acestui roman. Şi pentru mine, această călătorie este plină de conotaţii. În calitate de bibliotecar, mergând pe urmele acestui personaj, într-un mod mult mai greu, doresc să atrag atenţia asupra lecturii cărţilor care, iată, pot schimba vieţi, pot scrie şi rescrie poveşti care se pot transforma, la rândul lor în… romane”, transmitea Avram Iancu, la începutul maratonului său.

image

Dunărea este mândria naţională a românilor, spune bibliotecarul din Petroşani. În august 2016, Avram Iancu a înotat încontinuu 18 ore şi jumătate şi a reuşit, la cea de a patra încercare, să devină primul român care traversează, fără costum de neopren, Canalul Mânecii.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Bibliotecarul Avram Iancu a devenit primul român care a traversat înot, fără costum de protecţie, Canalul Mânecii

Avram Iancu, un bibliotecar în vârstă de 40 de ani, din Petroşani, este primul român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren, performanţa realizată în noaptea de luni spre marţi fiind omologată de Channel Swimming Association. A avut nevoie de patru încercări pentru a obţine performanţa dorită.

Avram Iancu a eşuat în traversarea înot a Canalului Mânecii. A fost a doua încercare nereuşită a hunedoreanului

Avram Iancu a încercat din nou să traverseze înot strâmtoarea Atlanticului, dintre Franţa şi Marea Britanie, după ce în vara acestui an prima tentativă a hunedoreanului s-a soldat cu un eşec. Iancu a fost nevoit să abandoneze, de această dată, după aproape 11 ore de la începerea cursei.

Avram Iancu vrea să intre în istorie, ca primul român care traversează înot Canalul Mânecii

Un bibliotecar din Petroşani anunţă că va fi primul român care va traversa înot Canalul Mânecii. Poartă numele eroului naţional Avram Iancu şi a început antrenamentele pentru a face faţă provocării la care s-a înscris.


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite