VIDEO Ce spune medicul Constantin Vlase despre noua organizare a Spitalului Deva, intrat sub conducere militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul militar Constantin Vlase.
Medicul militar Constantin Vlase.

Medicul militar Constantin Vlase, aflat la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a vorbit într-un interviu despre noua organizare a unităţii medicale „Covid”.

Cel puţin 150 de pacienţi, diagnosticaţi cu noul coronavirus, se află internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, cel mai aglomerat din judeţul Hunedoara. 

De luni, 13 aprilie, unitatea medicală „Covid” a ieşit din carantină şi a reînceput internările. Lt. Col. Constantin Vlase, medicul care conduce Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, a acordat un interviu în care a relatat despre schimbările organizatorice prin care a trecut spitalul în ultima săptămână.

„La finalul acestei săptămâni ne aflăm în situaţia în care Spitalul Judeţean din Deva este funcţional şi este pregătit să preia cazurile de pacienţi cu Covid din zona de responsabilitate. Pe parcursul acestei săptămâni am crescut treptat, treptat, capabilitatea spitalului de a prelua pacienţi, s-au definitivat de amenajat toate spaţiile necesare echipării şi dezechipării personalului medical, pe care le-am organizat a fi efectuate în mod centralizat, pentru a ne asigura că toată lumea face ceea ce trebuie să facă. Mai există o capabilitate care urmează să fie deschisă, după care probabil că finalul acestor Sărbători Pascale va prinde întreg Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, cu clădirea lui principală şi secţiile din interiorul spitalului funcţionale sută la sută, atât cât poate fi capacitatea acestui spital în aceste vremuri. Nu este vorba numai de secţiile de Boli Infecţioase şi de Terapie Intensivă, care sunt totuşi nişte secţii micuţe, cu puţini medici, ci pur şi simplu este vorba de integrarea tuturor secţiilor din această instituţie”, a declarat medicul militar Constantin Vlase, în interviul publicat de Ministerul Apărării Naţionale – România.

VIDEO: MAPN România.


„Pacienţii cu infecţii Covid 19 sunt pacienţi cu diverse patologii, cu patologie cardio-vasculară, neurologică, de meicină internă şi, suplimentar, în aceste vremuri au dobândit şi această infecţie. Monitorizarea lor înseamnă, în fapt, stabilizarea situaţiei lor clinico-biologice, înseamnă, în principiu, tratarea comorbidităţilror afecţiunilor care cu siguranţă poate fi făcută mult mai bine de către specialistul în patologia respectivă, cu consilierea infecţionistului în echipă putem rezolva şi problemele care ţin de natura problemelor bolii infecţioase”, a mai precizat  lt. Col. Constantin Vlase.


Mai puteţi citi şi:

Coronavirus în judeţul Hunedoara. Încă trei decese raportate: doi vârstnici şi un bărbat de 49 de ani

Coronavirus în judeţul Hunedoara. Încă un deces: Mircea Zidărescu, de 47 de ani, internat cu o boală gravă

VIDEO Gest umanitar al poliţiştilor. Au donat sânge pentru a ajuta o familie greu încercată

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite