Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Un tânăr şi fiul său de patru ani au coronavirus. Se află în spital, dar susţine că nu apar în statisticile oficiale

9
16 Mar 2020 16:25:01
Autor: Daniel Guţă
FOTO: Asociaţia Ajutor pentru Tudor Andrei.
FOTO: Asociaţia Ajutor pentru Tudor Andrei.

Un tânăr din Deva care, împreună cu fiul său de patru ani, a fost diagnosticat cu coronavirus, la întoarcerea din Roma, se află internat în spital, dar susţine că nu au fost înregistraţi pe lista pacienţilor din judeţul Hunedoara.

UPDATE: Cei doi pacienţi figurează în statisticile oficiale, susţine prefectul Vasilică Potecă, adăugând că la intrarea în ţară a permis izolarea acestora şi nu trimiterea lor în carantină, dată fiind starea de sănătate a copilului. „În situaţia în care era copilul ar fi fost crimă curată să-i fi dus într-un spaţiu amenajat pentru carantină, motiv pentru care eu am hotărât izolarea lor la domiciliu. Ştiu foarte bine cazul pentru că a fost o situaţie specială”, a declarat prefectul Vasilică Potecă.

Ştirea iniţială:

Andrei Culda, un tânăr din Deva, împreună cu fiul său în vârstă de aproximativ patru ani au fost depistaţi cu coronavirus. Cei doi se află internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Andrei a relatat că în urmă cu o săptămână a plecat la Roma la un control medical pe care fiul său trebuia să îl facă în urma unui transplant suferit în urmă cu trei ani, când a fost diagnosticat cu sindrom Wiscott-Aldrich – o boală rară. Bărbatul spune că atât el, cât şi copilul nu se regăsesc deocamdată în statisticile publicate de autorităţi cu privire la numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Hunedoara.

 

VIDEO: Facebook Asociaţia Ajutor pentru Tudor


„Suntem depistaţi pozitiv, eu şi Tudor, sunem bine, suntem internaţi la spital, în Timişoara. Nu e nimic grav. Nu ştim cum ne-am pricopsit cu virusul vieţii. Am plecat sâmbătă din ţară şi am ajuns duminică la Roma, la consultul medical. Am stat acolo la o casă cu curte, nu am stat la bloc, ca să avem contact cu alţii şi am coborât doar pentru a lua o apă. Luni am fost la control, Tudor e bine, la trei ani şi o lună de la transplant, iar lucrurile au decurs normal. Marţi dimineaţa, am plecat spre ţară. Miercuri dimineaţa, a fost mai problematic în vamă în Croaţia, unde am stat împreună cu cel puţin 100 de oameni. Apoi, în vama cu Ungaria am stat cu trei persoane, păstrând distanţa. La intrarea în ţară, unde din punctul meu de vedere e un haos total în vamă la Nădlac am stat două ore şi un pic până să putem fi escortaţi. Am intrat, miercuri dimineaţă, la ora 4 în vamă, iar în Deva am ajuns la 12:30. Au venit miercuri seara cei de la DSP, ne-au recoltat probe, iar sâmbătă după-amiaza a venit vestea cea tristă că eu şi Tudor suntem pozitivi. Mulţumim celor de la DSP că ne-au permis izolarea la domiciliu şi nu carantina care se preconiza pentru toată lumea care vine din zona roşie, mulţumim şi celor care ne susţin şi spitalului care ne permite să primim pachete”, a relatata Andrei Culda, într-un video publicat pe pagina de Facebook Asociaţia Ajutor pentru Tudor.

Tudor nu prezintă vreun simptom, iar tatăl său a avut o durere în gât, care a trecut cu o pastilă, şi un atac de panică, potrivit mărturiei sale.

Autorităţile din Hunedoara susţin că vor verifica situaţia celor doi, pentru a putea face clarificări.


Mai puteţi citi şi:

Inconştienţa tinerei cu coronavirus care s-a plimbat prin spitale a îmbolnăvit cel puţin şase oameni

Prima veste bună în cazul pacienţilor cu coronavirus din Hunedoara. Ce au arătat ultimele teste

Angajaţii clinicii RMN din Hunedoara şi un asistent din spital, în izolare. 47 de „victime” ale tinerei cu coronavirus

Mesajul fetei care a învins cancerul: „Am stat şi 4 luni în izolare, voi nu puteţi sta 14 zile în carantină?”

Al treilea caz de infecţie cu coronavirus în Hunedoara: o tânără de 26 de ani. A fost amendată cu 10.000 de lei

Amenzi usturătoare pentru doi deveni întorşi din Italia care nu au respectat măsurile anti-coronavirus

Ironiile unui preot despre coronavirus: „Mai predispuşi la îmbolnăvire sunt cei care toată ziua stau cu ochii beliţi la TV“

Spitalul din Hunedoara, în carantină. „Nimeni nu va putea intra sau ieşi în afara personalului de serviciu”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Nici nu stiu
16.03.2020, 16:51:37

Mai bine statul să ascundă numărul real de cazuri de contaminare decât să se creeze panică.

-4 (6 voturi)
Popa Pius
16.03.2020, 19:01:24

In loc sa spuna mersi ca e in spital, sub tratament si observatie, omul tine mortis sa iasa ca paduchele in frunte, sa-l afle lumea ce vedeta este el...

-1 (15 voturi)
Realist
16.03.2020, 21:19:44

Cand esti neam-prost, te dai in stamba si in spital fiind ... PS: Si care era "stirea" ? Articole tip Guţă ...

-3 (5 voturi)
Marineti Alex
16.03.2020, 23:08:01

De ce ? E cumva zombie ? Trebuie sa se ascunda pentru a fi o fiinta fara fata ascuns dupa izoleta numai bun de aruncat cu pietre dupa el ?

0 (6 voturi)
Alecu Alecu
16.03.2020, 23:13:52

E cert - se minte cu nerusinre, Un sistem de sanatate corupt profund - asta stie: SA MINTA.

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările