Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Ultimele retuşuri pe noua şosea Deva - Brad. Lucrările de modernizare a DN 76, începute în 2014, sunt la final

0
15 Sep 2017 23:40:58
Autor: Daniel Guţă
DN 76. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
DN 76. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Lucrările de modernizare a celor 30 de kilometri din Drumul Naţional 76 Deva – Brad au ajuns la final, iar în aceste zile au loc ultimele retuşuri. Investiţia a demarat în 2014 şi trebuia finalizată în toamna anului trecut.

Drumul Naţional 76 Deva – Oradea, pe tronsonul de 30 de kilometri dintre Deva (Şoimuş) şi Brad, a intrat în reabilitare în primăvara anului 2014. Investiţia în valoare de 105.143.769 lei (fonduri POIM – Programul Operaţional de Infrastructură Mare, 75 la sută şi Guvernul Romaniei, 25 la sută) urma să fie finalizată, potrivit estimărilor publicate de Compania Naţională de Infrastructură Rutieră, în noiembrie 2016.

La aproape un an de la depăşirea acestui termen, lucrările de modernizare a celor 30 de kilometri ai tronsonului de drum naţional au ajuns la final. Muncitorii trasează în aceste zile marcajele rutiere de pe carosabil şi mai au de lucru în două locuri: pe o porţiune de câteva zeci de metri de la ieşirea din Şoimuş, unde şoseaua se va intersecta cu viitoarea Autostradă Lugoj – Deva, şi în zona Vălişoara, unde au loc lucrări de stabilizare a versantului.

VIDEO

Şosea mai rapidă
Noua şosea oferă mai mult comfort şi siguranţă participanţilor la trafic şi a redus durata traseului dintre cele două municipii.

DM 76, la finalul lucrărilor de modernizare

Potrivit proiectului, lucrările de reabilitare constau în: mărirea platformei drumului de la 8,00 - 9,00 m la 10,00 m, din care parte carosabilă 7,00 m, acostamente de 1,50 m din care 1,25 cu sistem rutier echivalent cu cel al părţii carosabile, iar restul de 0,25 m din pământ; introducerea benzii a III-a pentru vehicule lente sau a benzilor de degajare, ranforsarea sistemului rutier existent în vederea îmbunătăţirii portanţei şi suprafeţei de rulare; corecţia punctuală a traseului, prin corecţia unor curbe periculoase; îmbunătăţirea scurgerii apelor în lungul drumului prin pereerea şanţurilor şi rigolelor de pământ sau reprofilarea acestora şi refacerea celor degradate; înlocuirea podeţelor cu diametre sau deschideri sub 2,00 m cu podete de 2,00 m precum şi repararea unor podete existenţe, inclusive amenajări amonte şi aval;  îmbunătăţirea drenajului sistemului rutier sau protejarea acestuia de infiltraţii ale apelor din versanţi, prin execuţia pe anumite porţiuni a unor drenuri longitudinale sub rigole şi a unor drenuri transversale pe versanţi; amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată amenajarea tuturor intersecţiilor cu alte drumuri publice; sporirea siguranţei circulaţiei prin înlocuirea unor parapete existente cu parapete metalici şi prevederea de trotuare în localităţile traversate; în localităţi, trotuarele, parcările şi traversările urmau să fie amenajate astfel încât să poată fi utilizate de către persoanele cu handicap.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Drum modern spre Mănăstirea Prislop. Lucrările la şoseaua pelerinilor lui Arsenie Boca au ajuns la final

La peste doi ani de la începerea lucrărilor de modernizare a drumului judeţean spre Mănăstirea Prislop, proiectul a ajuns la final. Şoseaua a fost lărgită pe trei benzi între mănăstire şi satul Silvaşul de Sus, iar în următoarele zile vor fi turnate ultimele straturi de asfalt.

Cât a costat asfaltarea „noii Transalpina”, drumul istoric din Masivul Vâlcan care se termină în vârf de munte

Consiliul Judeţean Hunedoara a decontat lucrările de modernizare a drumului judeţean care va lega din Pasul Vâlcan, până la limita judeţului Gorj, o porţiunea de 4 kilometri de drum de munte, asfaltat.

VIDEO Imagini de coşmar surprinse pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. De ce se tem şoferii care trec pe lângă versant

Şantierul Autostrăzii Lugoj – Deva creează probleme mari şoferilor care circulă pe Drumul Naţional 76 Deva – Oradea. Un versant este decopertat, în aceste zile, iar bucăţi de bolovani se prăvălesc până la marginea şoselei. Norii de praf acoperă drumul naţional şi pun în pericol siguranţa trecătorilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările