VIDEO O ursoaică şi puii ei cu chef de joacă în pădurile din Retezat. Imagini spectaculoase surprinse de rangeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ursoaica şi cei doi pui ai ei.
Ursoaica şi cei doi pui ai ei.

Imagini inedite au fost surprinse de camerele video de monitorizare a faunei, amplasate în pădurile din Parcul Naţional Retezat.

Pădurile din Parcul Naţional Retezat au o faună bogată din care nu lipsesc carnivorele mari. Rangerii au montat camere video în mai multe locuri din rezervaţie, iar imaginile înregistrate i-au uimit. „În urma amplasării camerelor de monitorizare în Parcul Naţional Retezat putem împărtăşi cu dumneavoastră aceste imagini cu minunata ursoaică şi cei doi pui ai săi bucurându-se de soarele primăverii”, informează reprezentanţii Parcului Naţional Retezat.

Urşii sunt prezenţi în pădurile Retezatului, însă de obicei evită contacul cu oamenii. Turiştii care se aventurează în masiv sunt sfătuiţi să nu părăsească traseele marcate, pentru a-i evita, la rândul lor. Cei care întâlnesc urşii în pădure nu trebuie să intre în panică, dar să încerce să îndepărteze în linişte de animale. De asemenea, cei care urcă în Retezat însoţiţi de câini trebuie să îi ţină în lesă, pentru ca animalele de companie să nu intre în contact cu cele sălbatice. Nu este recomandat turiştilor să zăbovească prea mult în preajma tufelor cu zmeură şi afine şi nici să campeze în vecinătatea stânelor temporare de oi, care atrag urşii. Resturile alimentare nu trebuie lăsate în jurul cortului sau a cabanelor, din acelaşi motiv.

Parcul Naţional Retezat este situat în sud-vestul ţării, în judeţul Hunedoara. Parcul are o suprafaţă de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare fiind în zone de protecţie strictă sau integrală. Parcul Naţional Retezat asigură un echilibru al faunei, existând prădători mari mari, precum ursul, lupul sau râsul, dar şi animale erbivore, între care capra neagră, cerbul şi căprioara sau omnivore, precum mistreţul. Aici trăiesc 185 de specii de păsări şi pot fi găsite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice. Pe raza parcului sunt 80 de lacuri şi tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din ţară, şi Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum l-a fascinat magia Retezatului pe prinţul Rudolf. Mărturia exploratorului după vânătoarea de urşi în Transilvania

Cinci locuri de vis din Masivul Retezat. Locul din rezervaţia ştiinţifică unică în România unde turiştii nu pot intra

Savanţii care au transformat Retezatul în primul parc naţional al României: „În aceşti munţi vom sorbi aerul de libertate lăsat moştenire de Craiul Decebal”

Povestea marilor defrişări din Retezat: cum au profitat baronii Kendeffy de bogăţia pădurilor, de peste un secol


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite