articolul anterior articolul urmator

Zamolxis, în cele mai stranii mărturii antice: „Geţii aleg în fiecare an un sol pentru a-l trimite zeului lor. Este înjunghiat cel socotit cel mai vrednic”

7
9 Aug 2016 01:47:45
Autor: Daniel Guţă
Zamolxis.
Zamolxis.

7 Comentarii

Adriana NumeComplet
9.08.2016, 10:26:59

„Geţii aleg în fiecare an un sol pentru a-l trimite zeului lor. Este înjunghiat cel socotit cel mai vrednic” mult-prea-fericitul nu-i canta lui dragnea vrednic este? oare unde bate patri-hotul? dragnea nu te vad bine. nu ca mi-ar parea rau. :))

+1 (1 vot)
A4
9.08.2016, 12:41:37

A venit toamna:) inca un foarte frumos "poem scris despre genunci " cum si ce anume faceau d/r/acii:)

+4 (4 voturi)
Strajeru Dan
9.08.2016, 13:22:16

Iarasi faceti un ghiveci sinistru amestecandu-i pe geti (probabil niste triburi scitice, iraniene, nu daci sau traci, cu care ik confunda naucul de Herodot, preluat macanic de alti autori, dupa obiceiul din vechime). Amstecati triburi tracice din sudul Traciei (despre care sa spune ca au anumite obiceoiuri diferite de ale celorlalti traci cu getii, cu scitii, au alte triburi de prin Rodopi - despre care autorii zic, de asemenea, ca "spre deosebire de ceilalti traci" faceau aia sau ailalta, etc. Daca ar fi sa luati de buna ca zeul "unic" al getilor era un "om - un "zeu pamantean", meritati premiul Nobel, tristilor: ati gasit singurul popor de pe planeta care NU AVEA ZEI. Si, in lipsa de altceva, au desemnat si ei unul, ca sa nu ramana mai prosti ca altii. pana si Herodot, dupa ce bate campii despre geti si despre Zamolxe, spune ca "povestea e greu de crezut", fiind plina de inadvertente. Norocul vostru ca neuronul nu va este deranjat de astea.

+3 (3 voturi)
Strajeru Dan
9.08.2016, 13:24:53

Dar spuneti-ne, se face vreo licitatie, cumva, de tot scurtati termenul la care getii astia trimiteau e-mailuri la Zamolxe impachetate in cate un flacau norocos? Pana acu', am citit de odata la 4 ani, apoi odata la 3 ani, odata la 2 ani - iar acum, anual. Asteptam urmatoarele articole, unde corespondenta sa se faca semestrial, trimestrial, lunatr, saptamanal si - la coada - zilnic.

+2 (2 voturi)
errrror errrror
9.08.2016, 16:42:11

Alt articol dacopat. E cumva fenomen, gen boca? Nu mai sunt subiecte cu bocapatii, au intrat dacopatii in colimator?

0 (2 voturi)