Zeci de clienţi ai unei bănci, înşelaţi de o angajată. Femeia a produs pagube uriaşe şi a plecat din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: ARHIVĂ
Foto: ARHIVĂ

Zeci de clienţi ai unei bănci au fost înşelaţi. O angajată a sucursalei bancare a fost condamnată la închisoare pentru fraude, după ce a făcut sute de tranzacţii ilegale, în numele lor.

Tribunalul Hunedoara a condamnat-o la trei ani şi şase luni de închisoare pe Gabriela Radu (49 de ani), angajată până în vara anului 2016 a unei sucursale bancare din Brad, pentru fraudă informatică (270 de acte materiale), fals informatic (59 de acte materiale), delapidare (329 de acte materiale), fals material în înscrisuri oficiale (329 de acte materiale) şi uz de fals (329 de acte materiale).

Piaţa extinsă a drogurilor în Valea Jiului. Tineri condamnaţi după ce au împânzit oraşele cu substanţe ilegale

Motivul pentru care un recidivist a dat foc celulei din Penitenciarul Deva, în care a fost închis

Alin Simota, condamnat la închisoare. Sentinţă definitivă pentru afaceristul din Valea Jiului

De asemenea, potrivit sentinţei, ea va trebui să achite un prejudiciu de peste 250.000 de lei şi despăgubiri civile de peste 36.000 de euro, celor peste 30 de părţi vătămate din dosar. Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată cu apel.

A „jonglat” cu banii a zeci de clienţi

Potrivit anchetatorilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), fosta angajată a băncii a comis infracţiunile în perioada 2013 – 2016, până în ziua în care a fost descoperită. Clienţii băncii au fost păgubiţi cu sume cuprinse între 51 de lei şi 14.000 de euro.

„În perioada ianuarie 2013 – iulie 2016, în calitate de ofiţer de cont în cadrul Agenţiei bancare, având atribuţii de gestiune, şi-a însuşit, a folosit şi traficat sume de bani din gestiunea băncii, aflate în conturile clienţilor persoane vătămate/părţi civile, prin mai multe modalităţi de săvârşire, respectiv prin efectuarea de operaţiuni neautorizate de retrageri numerar, însoţite de introducerea, modificarea sau ştergerea datelor din sistemul informatic al băncii cu privire la conturile clienţilor, ori prin efectuarea de operaţiuni neautorizate de depunere de sume de bani în conturile persoanelor vătămate sau în conturile deţinute de rudele inculpatei, pentru a împiedica descoperirea operaţiunilor anterioare neautorizate de retrageri de numerar, ori în scopul de a beneficia de sumele de bani retrase neautorizat”, se arată în dosar.

Fosta angajată a băncii a fost concediată la scurt timp după ce au fost descoperite fraudele. A recunoscut toate infracţiunile, aşa cum au fost arătate în dosarul DIICOT, dar nu a mai contribuit la recuperarea decât a unei mici părţi din prejudiciu. De la concedierea ei, nu s-a mai angajat, iar la începutul acestui an a părăsit ţara. „În cursul judecăţii, inculpata a plecat în Slovenia, fără a preciza motivul deplasării, apoi ca urmare a acestei deplasări a fost plasată în carantină la data de 13 februarie 2021 cu 5 zile înainte de termenul de judecată fixat la data de 17 februarie 2021, iar înainte cu două zile de ultimul termen de judecată fixat la data de 17 martie 2021 s-a internat în spital. Fără a nega problemele de sănătate ale inculpatei, observăm că aceasta, în mod convenabil, pleacă în Slovenia sau se internează cu foarte puţin timp înainte de termenele de judecată”, se arată în dosar.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Retrocedările controversate din Retezat. Decizie importantă în dosarul celor peste 10.000 de hectare VIDEO

Crima din Lupeni. Decizia instanţei în cazul bărbatului de 71 de ani care a înjunghiat un tânăr în inimă

Decizia tribunalului în cazul „monstrului din parc”. Tânărul a cerut eliberarea din arest preventiv

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite