Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Zeci de elevi au început weekendul cu o întrecere în replici şi ţinută vestimentară

0
19 Feb 2011 08:29:08
Autor: adevarul
Scenă din "Femeia te ridică, femeia te coboară".
Scenă din "Femeia te ridică, femeia te coboară".

„Femeia te ridică, femeia te coboară” s-a dovedit a fi interpretarea cu cea  mai mare priză la public. Creaţie proprie a reprezentanţilor Colegiului Economic„Hermes” din Petroşani, piesa de teatru a învins, ieri, celelalte cinci concurente ale festivalului „Actori VESTiţi”.

Deşi pe scenă au urcat doar doi liceeni, aceştia au făcut deliciul celor prezenţi cu replici pe măsură. Întreaga interpretare s-a bazat pe felul în care se vorbeşte limba română, momentele în care frazele sunt înşiruite într-un flux fără semne de punctuaţie devenind adevărate izvoare de comic fără final.

CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE CU PIESA "FEMEIA TE RIDICĂ, FEMEIA TE COBOARĂ"


Cum din juriu nu putea să lipsească un actor adevărat, acesta a fost reprezentat de Izabela Haşa de la Teatrul de Artă Deva. Printre criteriile avute în vedere în alegerea câştigătorilor s-au numărat interpretarea, scenografia şi textul dramatic.


 „Ideea unui festival de teatru organizat în totalitate de elevi a venit în urma unei simple discuţii care viza implicarea tinerilor în noi activităţi, de data aceasta artistice. Iniţial am vrut să facem o competiţie teatrală doar la nivel judeţean, însă apoi am ajuns să o organizăm la nivel regional. Sperăm ca peste ceva timp concursul să fie unul, de ce nu, de talie naţională”, a declarat Danisa Tucaliuc, preşedinta Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Hunedoara.

Elevii din Petroşani vor urca din nou pe scenă săptămâna viitoare, de data aceasta la Arad, unde este programată etapa regională a festivalului „Actori VESTiţi”.

Chiar dacă liceenii din Valea Jiului au fost declaraţi câştigători, aplauze de la auditoriu au smuls şi celelalte patru licee participante. Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă” din Deva a pus în scenă în „O scrisoare pierdută” a lui Caragiale.

CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE CU PIESA "O SCRISOARE PIERDUTĂ"


În acelaşi timp, Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi” a optat pentru o adaptare a „Cererii în căsătorie”, semnată de Cehov.

CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE CU PIESA "CERERE ÎN CĂSĂTORIE"


Liceul Teoretic „Traian” a ales piesa „Englezeşte fără profesor”.

CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE CU PIESA "ENGLEZEŞTE FĂRĂ PROFESOR"


Liceul de Informatică din Petroşani a dat viaţă unei creaţii originale şi actuale printre tineri:  Control – Alt – Delete.

CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE CU PIESA "CONTROL-ALT-DELETE"Am avut mari emoţii, pentru că totul s-a făcut într-un timp foarte scurt, mai ales că a fost vorba de un act de cultură, de artă dramatică. Rezultatul a dovedit însă nevoia reală de teatru în rândul elevilor”, a precizat Sorin Vlaic, coordonatorul CJE Hunedoara. Acesta a adăugat că întreaga organizare a festivalului s-a făcut mai mult online, pentru că multe discuţii s-au purtat pe Internet, pe Messenger sau pe grupurile de discuţii online.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările