Zeci de siderurgişti de la ArcelorMittal Hunedoara au ieşit în stradă. Oamenii sunt nemulţumiţi de salariile mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de angajaţi ai combinatului siderurgic ArcelorMittal Hunedoara au protestat, joi, în faţa Oţelăriei Electrice. Oamenii s-au declarat nemulţumiţi de salariile scăzute şi de lipsa investiţiilor în personal.

Zeci de angajaţi ai combinatului siderurgic ArcelorMittal din Hunedoara au protestat, joi, după-amiază, la intrarea în combinat, acuzând grave probleme sociale generate de blocarea negocierilor salariale cu conducerea combinatului şi nerespectarea legislaţiei de către angajator. Ei au acuzat că au venituri mult mai mici faţă de salariu mediu pe economie, precum şi faţă de alţi siderurgişti, din grupul ArcelorMittal.

„Principalele cauze care au generat starea de tensiune actuală s-au cumulat în timp şi pot fi clasificate în: interne – nerespectarea legislaţiei – şi externe – generate de modificări ale legislaţiei, lipsa pârghiilor de negociere a salariilor şi mediul economic ostil”, se arată într-un comunicat al Sindicatului „Siderurgistrul”, condus de Petru Vaidoş.

Siderurgiştii din Hunedoara au cerut creşterea salariilor cu 20 la sută.

„Pentru a apăra viitorul şi importanţa SC ArcelorMittal Hunedoara, la nivel naţional şi judeţean, poziţia de cel mai mare contribuabil la bugetul local şi miile de locuri de muncă ale oamenilor care deservesc activitatea siderurgică (un loc de muncă din siderurgie generează 12 – 14 locuri de muncă), Sindicatul Siderurgistul, susţinut de majoritatea salariaţilor pe bază de semnături individuale, solicită în regim de urgenţă deblocarea situaţiei, prin găsirea de soluţii acceptabile pentru ambele părţi”, a informat Petru Vaidoş, liderul Sindicatului „Siderurgistul”.Oamenii aşteaptă un răspuns al conducerii faţă de cererile lor, pentru a stabili ce vor face mai departe.

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara mai are aproximativ 700 de salariaţi. Numărul lor depăşea 20.000 la începutul anilor 1990, iar numărul membrilor de sindicat din siderurgie se apropia de aceeaşi cifră la acea vreme. Din 2004, combinatul a fost privatizat.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Investiţie anti-poluare în combinatul siderurgic, reclamat pentru norii de praf care se ridică deasupra municipiului

VIDEO Zgura combinatului siderurgic, „aur” pentru constructorii autostrăzii. Marea transformare a zonei industriale

Povestea secretă a uzinei siderurgice. Cum se muncea în furnalele, laminorul şi oţelăria oraşului în zorii comunismului

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite