Iaşi

articolul anterior articolul urmator

18 noi cazuri de infecţie cu coronavirus în Moldova, diagnosticate la Iaşi. Doi dintre pacienţi sunt medici

0
21 Mar 2020 11:39:53
Autor: Alina Batcu
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Pe lângă cei 33 de pacienţi internaţi şi confirmaţi cu coronavirus la Iaşi, analizele de labolator au mai confirmat încă 18 cazuri din regiunea Moldovei.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 20-21 martie, încă 18 cazuri de coronavirus au fost înregistrate în regiunea Moldovei, în urma analizelor de laborator efectuate la Iaşi. Este vorba despre 10 persoane din Suceava şi 8 din Neamţ.Testele au fost efectuate la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi.

Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, dr. Carmen Dorobăţ, nu toţi cei 10 pacienţi din Suceava vor fi internaţi la Iaşi. „Am discutat cu medicii de la Suceava, ei sunt pregătiţi cu tratament, au şi condiţii de izolare, au şi ştiinţa pentru a-i trata. Şi, cel mai probabil, formele uşoare şi medii vor rămâne la Suceava.”

Dintrei cei 10 pacienţi din Suceava, doi sunt medici, unul de la UPU, iar altul de la Pneumologie. Ca urmare a apariţiei acestora, s-a deschis anchetă epidemiologică.

În momentul redactării acestui articol, în judeţul Iaşi sunt internaţi 33 de pacienţi confirmaţi cu coronavirus. „La Boli Infecţioase la Iaşi sunt momentan 33 de persoane infectate. Vestea bună este că din cei trei de la terapie intensivă doi vor reveni pe sector nemaipunând probleme. Cel de-al treilea are o evoluţie bună. Din cei 18 confirmaţi nu este niciunul din judeţul Iaşi”, a declarat dr. Carment Dorobăţ.

Pe de altă parte, reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi şi-au oferit disponibilitatea pentru a ajuta în efectuarea testelor pentru depistarea COVID-19.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii