4.000 de oameni au mărşăluit la Iaşi în semn de solidaritate cu familia Bodnariu. Membrii Bisericii Evanghelice au vorbit despre valorile familiei creştine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

4.000 de persoane au mărşăluit astăzi în centrul Iaşiului în semn de solidaritate cu familia Bodnariu din Norvegia. Oamenii au protestat paşnic împotriva deciziei Organizaţiei „Barnevernet” de a-i scoate din familie pe cei cinci copii ai lui Marius şi Ruth Bodnariu, care au fost astfel separaţi de părinţii lor.

În jur de 4.000 de oameni au ieşit sâmbătă, 30 ianuarie, în centrul Iaşiului pentru a apăra valorile familiei creştine.

Protestatarii au mărşăluit paşnic în semn de solidaritate cu familiile de români stabilite în Norvegia cărora li s-au luat copiii de către organizaţia „Barnevernet” din Norvegia.

  

Organizatorii marşului, Colegiul „Richard Wurmbrand” împreună cu bisericile evanghelice din Iaşi, au iniţiat această acţiune întrucât consideră că familiile au rămas fără copii din cauza unor abuzuri comise de către asistenţii sociali ai organizaţiei şi alţi funcţionari publici. 

image

Marşul a început la ora 11.00 în Piaţa Unirii, de unde în jur de 500 de persoane au plecat spre Palatul Culturii. Peste câteva zeci de minute, în timp ce coloana se deplasa pe Bulevardul Ştefan cel Mare, numărul protestatarilor a crescut simţitor, potrivit autorităţilor ajungând la 4.000. 

image

„Ne aşteptam să vină în jur de 1.500 de persoane, dar poliţia a estimat, la final, că au participat în jur de 3.500-4.000 de protestatari. Am ieşit în stradă, în primul rând, pentru a susţine familia Bodnariu şi pentru a cere autorităţilor române să se implice urgent în acest caz şi în altele similare, astfel încât să se găsească soluţii favorabile părinţilor şi copiilor despărţiţi. În al doilea rând, protestul nostru a fost o acţiune amplă de susţinere a valorilor familiei creştine şi în acest sens am lansat Proclamaţia familiei creştine de la Iaşi, un document care cuprinde 15 puncte şi care subliniază că familia este compusă dintr-o femeie şi un bărbat”, a declarat pentru Adevărul profesorul Cristian Lucaci, directorul Colegiului „Richard Wurmbrand”. 

image

În faţa Palatului Culturii, organizatorii acţiunii au subliniat obiectivele mişcării, subliniind că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie. Mai mult, reprezentanţii mişcării au arătat că minorii sunt parte a familiei şi, în educarea lor, părinţii au dreptul şi libertatea de a promova învăţătura creştină. La finalul protestului, persoanele ieşite în stradă au intonat imnul naţional. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite