Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Începe procesul „trădătorului“ din USR PLUS. În joc este postul de viceprimar al Iaşului

0
3 Sep 2021 13:10:12
Autor: Alina Batcu
Cezar Baciu, viceprimar al Municipiului Iaşi, USRPLUS   FOTO Arhiva personală
Cezar Baciu, viceprimar al Municipiului Iaşi, USRPLUS   FOTO Arhiva personală

Cezar Baciu, membru USRPLUS, şi-ar putea pierde funcţia de viceprimar dacă judecătorii ieşeni vor respinge cererea sa de anulare a excluderii din partid. Acesta a intrat într-un război total cu Cosette Chichirău şi cu ceilalţi colegi din partid, după ce a votat pentru bugetul Iaşiului.

Tribunalul Iaşi a stabilit primul termen de judecată în cazul excluderii din USR PLUS a viceprimarului municipiului Iaşi Cezar Baciu. 
 
Judecătorii vor analiza solicitarea de anulare a excluderii pe 28 septembrie, potrivit informaţiilor publicate pe portalul justiţiei. 
 
Viceprimarul Cezar Baciu a depus o cerere în acest sens la sfârşitul lunii mai, după ce biroul politic naţional al USR PLUS l-a exclus din partid. 
 
Organizaţia politică a luat această decizie după ce Cezar Baciu a ignorat o decizie a partidului şi a votat în favoarea aprobării bugetului Iaşului pe anul în curs. 
 
„Nimic important nu poate fi construit pe trădare şi minciună. În câteva luni, domnul Baciu va dispărea din Consiliul Local, dar încă o pată va rămâne pe sponsorul lui, domnul Chirica, celebru pentru scandalul bebe Chirica şi cumetriile cu mafia imobiliară. USR-PLUS rămâne neclintit în lupta pentru transparenţă şi competenţă în administraţia din Iaşi şi neimpresionat de găinăriile unor politicieni de duzină”, a transmis la vremea aceea, în iunie 2021, Cosette Chichirău, pentru „Adevărul”. 
 
„Unii au înţeles motivaţia mea, alţii nu. Sunt împăcat cu decizia mea, de a nu trăda Iaşul şi ieşenii, în faţa cărora am depus jurământul de consilier local”, a declarat Cezar Baciu.
 
Ulterior, Cezar Baciu a fost numit viceprimar la propunerea PNL. 
 
În acelaşi timp, USRPLUS s-a delimitat de actualul viceprimar şi a anunţat, în mai multe rânduri, că Cezar Baciu nu are susţinerea politică a partidului care l-a promovat pe listă pentru o funcţie de consilier local. 
 
Dacă judecătorii ieşeni vor respinge acţiunea lui Baciu, atunci, acesta îşi va pierde calitatea de consilier local şi, implicit, pe cea de viceprimar.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cîţu, mesaj pentru USR PLUS: A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român. Fac apel la maturitate
 
Undă verde la Cluj pentru un proiect unic în România şi sud-estul Europei. Va salva vieţile a zeci de mii de români
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările