Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Închisoare pentru o mamă din Iaşi care şi-a abandonat familia şi a ignorat toate deciziile instanţei

0
20 Apr 2021 16:26:11
Autor: Andrei Luca
FOTO: newsromania.ro
FOTO: newsromania.ro

O femeie din judeţul Iaşi va ajunge după gratii, pentru că şi-a abandonat familia şi nu a dat niciun semn că ar dori să respecte legea.

O mamă din Hârlău, Iaşi, va ajunge la închisoare, pentru că şi-a abandonat trei din cei patru copii pe care îi are. Femeia a divorţat în urmă cu 11 ani, după 13 ani de căsătorie, iar judecătorii i-au încredinţat doar unul dintre cei patru copii, ceilalţi trei rămânând cu tatăl. Astfel, femeia a fost obligată de către instanţă să plătească o pensie de întreţinere de 189 de lei lunar. 

La scurt timp, Dana Ciobanu a plecat în Italia, împreună cu fiica ei şi nu şi-a mai îndeplinit îndatoririle faţă de ceilalţi copii. Conform legii, neplata pensiei de întreţinere timp de trei luni se pedepseşte cu închisoare între şase luni şi trei ani sau amendă, considerându-se abandon de familie. 

Femeia a fost citată în Italia, dar nu a răspuns în niciun fel, iar magistraţii au hotărât să îi dea o amendă de 10.000 de lei, fiind îngăduitori, având în vedere că ieşeanca nu a mai avut probleme cu legea, în trecut. 

„Instanţa reţine că inculpata a avut o atitudine pasivă pe tot parcursul procesului penal, nu s-a prezentat şi nu a răspuns în scris solicitărilor organelor judiciare, iar infracţiunea comisă de aceasta aduce atingere bunei creşteri şi educaţiei minorilor care au nevoie atât de sprijinul moral al părinţilor, dar şi de cel financiar. De asemenea, instanţa are în vedere şi faptul că inculpata nu se află în ţară, şi-a format o altă familie în Italia, nu a mai ţinut legătura cu cea din ţară, manifestând dezinteres total“, au transmis magistraţii.
 
Amenda ar fi trebuit să fie plătită în termen de trei luni, ceea ce nu s-a întâmplat, femeia ignorând şi de data aceasta hotărârea judecătorilor. Astfel, amenda de 10.000 de lei s-a transformat, în cele din urmă, în 200 de zile de închisoare. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cum a pus presiuni politice un secretar de stat pentru schimbarea a zeci de directori din sistemul silvic
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările