Iaşi

articolul anterior articolul urmator

FOTO UPDATE Întârzieri şi pasageri revoltaţi pe Aeroportul Iaşi. Unde puteţi suna pentru a afla situaţia curselor

0
18 Jan 2018 09:55:54
Autor: Simona Stanciu
Aeroportul Iaşi sub nămeţi FOTO Facebook Ionuţ Timofte
Aeroportul Iaşi sub nămeţi FOTO Facebook Ionuţ Timofte

În urma atenţionării cu cod galben şi a ninsorilor abundente de miercuri noapte au fost raportate probleme şi la Aeroportul Internaţional Iaşi.

UPDATE 13.45 În cursul zilei de joi, 18 ianuarie, oficialii Aeroportului au transmis un comunicat oficial: Pista de la Aeroportul Iaşi este curăţată în permanenţă, conform procedurilor, fiind perfect operaţională. În unele cazuri, degivrarea platformei poate fi îngreunată atunci când aeronavele rămân, pentru o vreme, la sol, iar lucrările de deszăpezire continuă imediat ce zona este eliberată.            Menţionăm faptul că întârzierile înregistrate în orarul de zbor de astăzi au fost cauzate de operaţiunile de degivrare a aeronavelor. În condiţii de îngheţ, aeronavele decolează abia după ce procesul de degivrare este complet, prioritară fiind siguranţa pasagerilor şi a echipajelor de zbor. Operaţiunile de degivrare a aeronavelor sunt efectuate de firme în domeniu contractate de companiile aeriene“.

 

Ştirea iniţială 

Potrivit oficialilor aerogării, se lucrează continuu la menţinerea pistei curate, însă din cauza operaţiunilor de înlăturare a gheţii unele curse au înregistrat întârzieri joi dimineaţă.

Cea mai mare amânare a fost la cursa Tarom spre Bucureşti, care trebuia să plece la 5 şi a decolat la 8.30. Întârzieri mai sunt raportate şi al cursa WizzAir către Londra. Pe de altă parte, media întârzierilor la cursele spre Iaşi este de jumătate de oră. Reprezentanţii Aeroportului au anunţat că, în condiţiile în care nu mai sunt anunţate ninsori şi având toate utilajele pe pistă, speră să recupereze decalajele.
Pentru a afla orarul exact al curselor puteţi suna la 0232.271.590 - Aeroportul Iaşi.

Un pasager a postat mai multe imagini de la Aeroport unde a adăugat următorul mesaj: „Zapadă frumoasă, somn de voie şi avioane dezgheţate la Fion... Aeroport Blocat“.

* Foto Facebook Ionuţ Timofte

Un alt ieşean s-a arătat iritat de situaţia din Aeroport şi comentat pe pagina sa de socializare: „Pasagerii mai multor zboruri aşteaptă de 2,3 sau mai multe ore în aeroport. Motivul e năucitot: s-a terminat combustibilul pentru utilajele care asigură dezăpezirea pistei“.

Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.236.000. Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de telefon al Salubris SA 0232.270.223. De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail: politialocalais@yahoo.com.

Dacă vreţi să circulaţi pe drumuri naţionale ori judeţene, este recomandat să sunaţi la 0232.255.961 (drumuri judeţene), 0232.213.168 şi 0232.219.241 (drumuri naţionale).

Drumarii din Iaşi au avut o făcut noapte albă, după ce autorităţile au fost alertate de vreme severă. Atât pe drumurile naţionale, judeţene, cât şi cele din municipiu s-a intervenit constant cu toate utilajele.

Codul portocaliu va rămâne în vigoare până joi, la ora 17.00.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările