Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Învingător în ciuda handicapului. Povestea unui tânăr care a devenit un simbol al luptei cu limitele fizice

0
3 Dec 2021 04:11:27
Autor: Alina Batcu
Răzvan, 25 de ani, Iaşi  FOTO Fundaţia „Star of  Hope”
Răzvan, 25 de ani, Iaşi  FOTO Fundaţia „Star of  Hope”

Vineri, 3 decembrie, este Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Răzvan este exemplul clar că se poate reuşi în viaţă, în ciuda handicapului.

Statisticile de la nivel naţional arată că peste 850.000 de persoane suferă de handicap, iar cifrele sunt în creştere de la un an la altul. Dintre acestea, aproape 98% se află în îngrijirea familiilor, iar 2% se afla în instituţii publice. 

Vineri, 3 decembrie, este Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Răzvan are 25 de ani şi în ciuda sindromului de care suferă, având probleme locomotorii, a ajuns să fie un student eminent, iar acum face masterul la „Management în Contextul Globalizării”.
 
 „Visul meu este ca în continuare să fiu o voce a persoanelor cu dizabilităţi, pentru că în România mai trebuie dezvoltat. Pe partea profesională aş vrea să fac ceva pe management, sau dacă nu... sa fiu o voce pentru aceste persoane şi la Parlament”, a spus Răzvan pentru telem.ro.
 

Abandonat de la vârsta de doi ani

Potrivit sursei citate, având probleme locomotorii, de multe ori nu a reuşit să intre în instituţii din lipsa unei rampe de acces pentru astfel de persoane.
 
 „Adică vrei să pleci de acasă din punctul A şi să ajungi în punctul B, dar pană acolo sunt o grămada de obstacole”, explică tânărul.
 

A fost abandonat de familie la vârsta de doi ani. Un specialist de la Fundaţia „Star of  Hope” l-a înfiat pe Răzvan, iar cu ajutorul fundaţiei l-a operat de 6 ori. Acum, tânărul se poate descurca mult mai uşor.

„Noi suntem atenţi şi cu părinţii. Oferim servicii şi pentru părinţi, pentru că ei au nevoie să treacă de această fază de negare. Primesc terapie psihologică şi consiliere pentru a fi puternici şi pentru a merge mai înainte”, explică Aurora Vatamaniuc, director Fundaţia „Star Of Hope” Iaşi. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Divergenţe majore între PNL-PSD, pe teme importante precum PNRR, buget, certificatul verde. PSD ameninţă cu audit la Finanţe
 
Iulia Blondea, jurnalista din Gorj jefuită la marşul AUR: „Nu m-am gândit că s-ar putea întâmpla aşa ceva chiar de Ziua Naţională a României“
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările