Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Şoferii uituci au făcut coadă la service-uri

0
16 Dec 2009 15:36:19
Autor: adevarul
Rândul de maşini la vulcanizări s-a dublat faţă de săptămâna trecută
Rândul de maşini la vulcanizări s-a dublat faţă de săptămâna trecută

Sute de conducători auto din Moldova au stat la rânduri interminabile pentru a-şi pregăti maşina de iarnă. Şoferii au trebuit să scoată din buzunar sume cuprinse între 60 şi 1.200 de lei pentru a-şi schimba cauciucurile de vară cu cele pentru vreme rea.

Moldovenii au fost luaţi în acest an pe nepregătite de prima ninsoare. Stratul de omăt de câteva degete a fost suficient pentru a-i determina pe şoferi să se refugieze în service-uri şi vulcanizări. Pentru a-şi echipa maşina cu pneuri de iarnă sute de conducători auto au aşteptat minute în şir la rând. În Iaşi, la o vulcanizare din zona Copou coada se întindea astăzi la amiază pe aproximativ 200 de metri.


„De dimineaţă am schimbat pneurile şi am echilibrat circa 60 de maşini. Astăzi a fost foarte aglomerat şi sperăm să facem faţă numărului mare de solicitări“, a spus Mihai I., mecanic auto.


Cu toate că trebuiau să-şi petreacă zeci de minute aşteptând să le vină rândul, ieşenii nu s-au descurajat, ci au aşteptat răbdători. „Nu am avut timp să vin până acum să-mi schimb cauciucurile şi ce pot face altceva decât să aştept? Nu credeam că o să ningă până la anul şi tot am amânat să-mi pun cauciucurile de iarnă“, explică Vasile Anton, un şofer care stătea astăzi la o coadă la un service în zona Păcurari.


Mai ieftin cu anvelope second-hand


Comparativ cu săptămâna trecută, azi numărul sucevenilor care şi-au dus maşina la un service sau la o vulcanizare s-a dublat. La una dintre vulcanizările din oraş au ajuns până azi la amiază 30 de maşini, în loc de 10-15 cât veneau în mod obişnuit.


Pentru a-şi schimba cauciucurile de iarnă moldovenii au scos din buzunar sume cuprinse între 60 şi 1.200 de lei. „Dacă conducătorii auto vin cu anvelopele de anul trecut şi vor doar să le montăm şi să echilibrăm maşina îi costă 50-60 de lei. Dacă îşi cumpără cauciucuri de la noi costul este cuprins între 200 de lei bucata şi 1.000 de lei, iar montajul şi echilibrarea sunt gratis“, a declarat Mircea Miron, administratorul unui service din zona Metro.


La Botoşani, un cauciuc pentru iarnă plus montarea acestuia ajunge în medie la 300 de lei, iar pentru toate patru costul se ridică la 1.200 de lei. Vulcanizările vor fi deschise până ce toţi clienţii vor fi serviţi, însă preţurile cauciucurilor second au crescut peste noapte cu 30 de lei bucata.

_______________

Cât te costă să-ţi echipezi maşina pentru iarnă
Ştergător de parbriz: 7 - 50 de lei perechea;
Lichid pentru spălarea parbrizului: 13 lei/1 litru;
Soluţie pentru dezgheţat parbrizul: 7,7 lei/500 mililitri;
Spray antiîngheţ: 12 lei;
Un litru antigel: 9,5 lei;
Lopată de curăţat zăpada: 15-20 de lei;
Lanţuri: 30-50 de lei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii