Iaşi

articolul anterior articolul urmator

A murit bărbatul plimbat prin trei spitale din România şi transferat cu întârziere în Belgia

1
15 Feb 2021 10:21:17
Autor: Andrei Luca
FOTO: evz.ro
FOTO: evz.ro

Autorităţile române anunţă decesul bărbatului care a fost transferat cu întârziere în Belgia, după ce a fost plimbat prin trei spitale din România

Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre decesul bărbatului în vârstă de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie 2021, a suferit o arsură prin electrocuţie pe aproximativ 64% din suprafaţă corporală şi politraumatism prin cădere de la înălţime, potrivit diagnosticului iniţial, şi care a fost transferat, în data de 29 ianuarie 2021, la Centre des Grands Brûlés - Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.
 
Bărbatul a fost victima unui accident de muncă. Pacientul a fost transportat iniţial la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar, apoi, în data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon” din Iaşi. În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naţionale, la Centre des Grands Brûlés - IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.
 
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unităţi medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Davide Isa
16.02.2021, 08:22:59

Dumnezeu sa-l odihneasca, in pace si lumina. Medicul din Belgia: "pacientul a ajuns acolo cu patru bacterii şi o ciupercă pe care le-a contactat în spitalele din România." Medicul din Belgia: "Mirosea şi era cu nişte comprese direct pe piele, nici măcar o cremă!" https://adevarul.ro/locale/constanta/mihaela-ganea-sotia-pacientului-mort-intr-un-spital-belgia-o-mana-criminali-i-au-mancat-sansa-nou-noi-video-1_602b5b805163ec42710a770b/index.html Q.E.D.

Modifică Setările