Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Agenţi sub acoperire de la Scotland Yard, FBI, CIA şi DEA se află la Iaşi şi participă la o întâlnire ultradiscretă

7
20 Jun 2013 12:11:29
Autor: Cezar Pădurariu
Hotelul Unirea din Iaşi este locul de întâlnire al ofiţerilor din structurile de combatere a criminalităţii FOTO Adevărul
Hotelul Unirea din Iaşi este locul de întâlnire al ofiţerilor din structurile de combatere a criminalităţii FOTO Adevărul

Şefii structurilor de combatere a criminalităţii organizate din 22 de ţări iau parte la o reuniune de trei zile care se desfăşoară la Hotelul Unirea din Iaşi.

Ofiţeri sub acoperire din 22 de ţări participă la Conferinţa anuală a şefilor Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate din Sud-Estul Europei.

Întâlnirea are loc în perioada 19-21 iunie la Hotelul Unirea din Iaşi, dar accesul în sala de conferinţe este rezervat strict participanţilor. În plus, numele ofiţerilor prezenţi la Iaşi este ţinut la mare secret. Un exemplu de măsură de precauţie este că agenţii îşi întorc ecusonul invers în momentul în care părăsesc şedinţele.

Şefii Poliţiei Române au făcut public doar faptul că la Iaşi sunt prezenţi specialişti în criminalitate organizată din cadrul Scotland Yard, FBI, CIA sau DEA şi din ţări precum Suedia, Japonia sau Bulgaria. Tema conferinţei este "Legăturile dintre grupările de criminalitate organizată care acţionează transnaţional şi alte tipuri de ameninţări". Se discută despre traficul de droguri, arme şi posibile ameninţări de tip terorist.

"Am ales şi am nominalizat Iaşiul ca loc de desfăşurare a celei de-a 10-a întâlniri anuale încă de anul trecut, din mai multe motive. Pe de o parte, în semn de apreciere pentru rezultatele obţinute de colegii mei, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean în menţinerea sub control a infracţionalităţii. Sunt lucruri bune şi chiar foarte bune făcute aici. Pe de altă parte, este o ocazie pentru cei peste 100 de participanţi să vadă şi această parte a ţării", a declarat chestor-şef Petru Tobă, şeful Poliţiei Române. 

Vă mai recomandăm:

Ce caută în Balcani şefii marilor servicii secrete

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Claudiu Dumitrache
20.06.2013, 12:13:00

Întâlnirea este atât de ”ultrasecretă” încât se știe și locul de desfășurare :))

+5 (5 voturi)
20.06.2013, 13:55:26

Claudiu Dumitrache ..eminenta,te rog sa ne indici unde se spune ,,intalnire ultrasecreta''...sau macar locatie ultrasecreta,nu de alta insa e pacat sa ne lasi in ceata.Altfel putem considera ca tocmai ai terminat de citit o brosurica de roman politist si ai ramas cuplat la evenimente.

-2 (2 voturi)
Olteanul.com
20.06.2013, 14:09:04

Cred ca este si James Bond printre ei :)

+1 (1 vot)
Stanescu Bogdan
20.06.2013, 14:49:56

Chestia cu intorc ecusonul invers in momentul in care parasesc sedintele este cireasa de pe tort!!!!!!!!!Super stire, atat de ultradiscreta ca nici nu am citit-o!!!!!!!!!!!!!!!!!!

+3 (3 voturi)
Ion Titi
20.06.2013, 20:51:38

"Pe de altă parte, este o ocazie pentru cei peste 100 de participanţi să vadă şi această parte a ţării.." Sigur ca da....

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările