Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Alarmant: jumătate dintre ieşeni au probleme dentare. Campanie inedită pentru a-i determina să se spele pe dinţi

0
31 May 2016 08:29:21
Autor: Elena Ungurean
Ieşenii vor putea beneficia de consultaţii stomatologice gratuite FOTO: Shutterstock
Ieşenii vor putea beneficia de consultaţii stomatologice gratuite FOTO: Shutterstock

Ultimele studii făcute de Asociaţia Dentară Română pentru Educaţie arată că, la Iaşi, 45,3% dintre persoane suferă de boală parodontală, de edentaţii 23,5%, iar de alte afecţiuni sau complicaţii 25,5%. Pentru a încuraja igiena orală, specialiştii au iniţiat o Caravană a Profilaxiei, iar marţi vor fi în patru puncte din Iaşi oferind consultaţii gratuite.

 
Igiena orală nu este punctul forte al ieşenilor. O arată un studiu recent din care reiese că aproape jumătate din populaţie are probleme dentare.
 
Mai exact, 45,3% dintre persoane suferă de parodontoză, iar un sfert de lipsa parţială sau totală a dinţilor. Pentru că rezultatele sunt alarmante, dar şi fiindcă doresc să-i încurajeze pe ieşeni să pună mai mult accent pe igiena orală, specialiştii vor organiza marţi, 31 mai, o Caravană a Profiaxiei, începând cu ora 08.00 şi până la 20.00. Vor fi amenajate patru puncte în Parcul Teatrului Naţional, Tătăraşi - Esplanada Oancea, Alexandru cel Bun - Piaţa Voievozilor şi Parcul Podu Roş. Aici se vor oferi consultaţii gratuite, produse de igienă orală şi broşuri informative despre igiena orală. 
 
„Cele mai multe afecţiuni orale pot fi prevenite, cu reducerea nivelului de expunere la factorii majori de risc şi promovarea unui stil de viaţă sănătos. Factorii socio-comportamentali şi de mediu au un rol semnificativ în bolile orale, ceea ce poate fi modificat prin programele de promovare a comportamentelor sănătoase şi de menţine a unei stări de igienă orală corespunzătoare, prin conştientizarea populaţiei”, se arată în raportul national de sănătate orală la copii şi tineri. 
 
Este al şaptelea an în care se organizează la Iaşi Caravana Profilaxiei. În toată această perioadă, peste 25.000 de persoane au beneficiat de consultaţii gratuite şi de peste 120.000 de produse de igiena orală, Mai mult, 550 de cazuri sociale au primit tratamente gratuite la Facultatea de Medicină Dentară. 
 
Vă mai recomandăm:
 
Regulile unui periaj dentar corect. De ce trebuie să periezi inclusiv gingiile şi limba atunci când te speli pe dinţi

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările