Amantlâc între un judecător, un profesor universitar şi un medic. Relaţia a început la Mamaia şi a ajuns în vizorul DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cadru universitar din Republica Moldova a reclamat un judecător din Iaşi că i-ar fi furat nevasta după care ar fi început o operaţiunea de şantaj asupra sa. Magistratul şi nevasta infidelă au fost trimişi în judecată de DNA.

Conferenţiarul universitar C.G., de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Chişinău, a povestit anchetatorilor că magistratul-suspendat Dan Anton i-ar fi distrus căsnicia după ce ar fi început să aibă o relaţie intimă cu soţia sa, medicul Marina Moglan. C.G. a arătat în relatările sale la DNA că, după ce a fost nevoit să divorţeze de nevastă, ar fi fost supus unei adevărate campanii de denigrare şi şantaj pentru a fi lăsat fără cei doi copii pe care îi avea cu fosta sa soţie. C.G. este una dintre persoanele de la care a pornit ancheta DNA împotriva judecătorului Anton, după ce moldoveanul a remis mai multe plângeri parchetelor din Iaşi, dar şi unor instituţii precum Preşedinţia.

Ameninţări pe stradă

Potrivit rechizitoriului prin care Dan Anton a fost trimis în judecată, C.G. a fost audiat pentru prima dată de DNA în octombrie 2014, cerând procurorilor să îl tragă la răspundere pe Dan Anton pentru şantaj. Profesorul a precizat procurorilor că s-a căsătorit cu Marina Moglan pe 11 iunie 2011, din relaţia lor rezultând doi copii minori. În 2012, în timp ce se afla în staţiunea Mamaia, C.G. a precizat că l-a cunoscut pe judecătorul Dan Anton, „iar în cursul lunii februarie 2014, dată până la care relaţiile dintre familia inculpatului Anton şi a persoanei vătămate au devenit din ce în ce mai strânse, a constatat că numita Moglan Marina avea o relaţie extraconjugală cu inculpatul Anton Dan“, după cum se arată în rechizitoriu. Potrivit aceluiaşi document, C.G. a relatat că, în luna mai 2014, era „disperat“ să îşi salveze căsnicia şi s-a întâlnit cu avocatul ieşean Stelică Boboc, spunându-i acestuia că toate necazurile sale i se datorează lui Dan Anton şi că va apela la presa scrisă pentru a devoala „caracterul acestuia, incompatibil cu funcţia de judecător“.

„La circa şapte zile de la această discuţie, am fost ameninţat, aşa cum am declarat şi anterior, într-un loc public de o persoană pe care, ulterior, am văzut-o în anturajul lui Dan Anton. Ameninţările vizau tocmai încercarea de a mă opri din demersul de a devoala public elemente compromiţătoare cu privire la judecătorul Dan Anton“, a declarat C.G, care a continuat şi a spus că, ulterior, a făcut plângeri către Parchetele din Iaşi, Consiliul Superior al Magistraturii şi Preşedinţie, arătând că „Dan Anton este o persoană cu un caracter îndoielnic, iar destrămarea familiei mele i se datorează în totalitate“.

Întâlniri cu lumea bună a Iaşului


C.G. mai povesteşte şi despre modul în care fosta sa soţie şi Dan Anton ar fi încercat să facă presiuni asupra sa şi să îl îndepărteze de cei doi copii. De altfel, şi în rechizitoriu procurorii notează că Dan Anton ar fi apelat la mai multe persoane, din diferite instituţii publice, pentru a crea un dosar din care să reiasă că C.G. îşi abuzează copiii. De asemenea, basarabeanul mai spune că ar fi fost chiar şi oprit în trafic, de o rudă de a lui Dan Anton ce lucrează la Poliţie, din dispoziţia judecătorului.

„Acţiunile de şantaj iniţiate şi desfăşurate de către Dan Anton mi-au produs o temere profundă întrucât acesta are un cerc relaţional extrem de bine pus la punct, atât în rândul autorităţilor de ordine publică de pe raza municipiului Iaşi, cât şi în rândul unor autorităţi de ordine publică de pe raza Republicii Moldova (...) De asemenea, acesta mi-a relatat că pe teritoriul judeţului Iaşi el poate rezolva orice problemă întrucât este cunoscut de toată lumea şi cunosc că făcea parte dintr-o grupare de notabilităţi din municipiul Iaşi, care se întrunea constant în fiecare vineri, la saună, în diferite localuri de pe raza municipiului Iaşi: hotel şi restaurant «Dorobanţi», un restaurant din Iaşi a cărui denumire nu mi-o amintesc, precum şi un restaurant din Ciric“, a mai spus cadrul universitar, care a completat că ştie aceste detalii întrucât Dan Anton i-ar fi cerut să îl aprovizioneze cu alcool şi produse alimentare din Republica Moldova, în perioada în care nu ştia că judecătorul se culcă cu soţia sa. „Dintre persoanele cu care se întâlnea cunosc că era medici renumiţi, ofiţeri de poliţie, procurori, avocaţi“, a mai spus C.G.

Apărărarea judecătorului

În rechizitoriu se mai notează că, în încercarea de a afla dacă C.G. a făcut vreun denunţ împotriva sa, Dan Anton ar fi pus o persoană să îl sune pe profesor şi să spună că este „comisar DNA“ pe teritoriul Republicii Moldova şi că îl investighează pe judecător. În acest mod, magistratul a vrut să afle dacă C.G. l-a denunţat sau nu. De asemenea, Anton ar fi pus şi detectivi particulari pe urmele profesorului moldovean, i-ar fi montat un ceas cu cameră video în casă şi l-ar fi mituit pe paznicul şcolii la care învăţau copii lui C.G. să îl anunţe când profesorul ajungea prin zonă.

În replică, judecătorul Dan Anton a declarat: „Cunosc de la Marina Moglan că G.C. mi-a făcut plângere la Consiliul Superior al Magistraturii, la preşedintele României şi la mai multe unităţi de parchet. Nu am exercitat în mod direct sau prin intermediul Marinei Moglan nicio presiune asupra lui G.C. şi nu am orchestrat procese civile în acest scop cu scopul şantajării lui G.C.“  
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite