Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Amendă uriaşă pentru un şofer de camion care a oprit pe un drum judeţean din Iaşi

1
13 Jul 2020 11:52:44
Autor: Alina Batcu
Foto Facebook/Consiliul Judeţean Iaşi
Foto Facebook/Consiliul Judeţean Iaşi

Poliţia a oprit un camion pe DJ 208, între Paşcani şi Lespezi, şi l-a cântărit cu o platformă portabilă. Limitele maxime admise pe reţeaua rutieră din ţară erau cu mult depăşite, iar şoferul camionului a primit o amendă uriaşă.

Cea mai mare sancţiune aplicată pentru depăşirea greutăţii permise pe drumurile judeţene pentru vehiculele de mare tonaj este de 40.000 de lei.
 
Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP), însoţiţi de poliţişti, au depistat la cântărirea cu platforma portabilă un camion ce transporta o încărcătură de 65 de tone, cu 25 de tone mai mult decât limita maximă admisă.
 
Poliţia şi reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor au oprit camionul pe DJ 208, între Paşcani şi Lespezi, şi l-au cântărit cu o platformă portabilă.
 
Limitele maxime admise pe reţeaua rutieră din ţară sunt de 16,5 metri lungime, 2,55 metri lăţime, 4 metri înălţime şi 40 de tone greutate. Depăşirea oricăreia din aceste limite necesită aprobare şi autorizaţie specială de transport.
 
Camionul oprit cântărea 65 de tone, depăşind cu 25 de tone greutatea maximă admisă pe drumurile publice.
 
Şoferul camionului a fost amendat cu 40.000 de lei.
 
„DJADP foloseşte două sisteme moderne de cântărire.Dispozitivele sunt formate din platforme de cântărire, covoare rulabile de acces, sistem informatic, unitate de procesare cu imprimantă integrată, un sistem GPS ce poate furniza locaţia în timp real şi unul pentru monitorizarea audio-video”, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

zero
13.07.2020, 13:11:26

Va fi iertat de D-l judecator ca nu e drumul D-lui judecator ci al tuturor.