Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Anchetă a procurorilor militari în cazul epavei unui avion de luptă, descoperită recent în albia râului Prut

4
25 Feb 2020 14:47:01
Autor: Alina Batcu
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Componente ale unui avion de luptă au fost descoperite recent în râul Prut, pe raza localităţii Sculeni. Descoperirea a fost făcută de către poliţiştii de frontieră din Iaşi care patrulau în zonă. Se bănuieşte că rămăşiţele aparatului de zbor sunt din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Poliţiştii de frontieră ieşeni au descoperit pe 15 februarie, în râul Prut, pe raza localităţii Sculeni, judeţul Iaşi, componentele unui avion de luptă. Printre cele descoperite se numără motorul, cârma de direcţie şi diferite componente interne. S-au făcut inclusiv scufundări, fiind găsite elemente mecanice şi cinci cartuşe de război.

În urma unei analize, s-a ajuns la concluzia că se impune desfăşurarea unei anchete de către Parchetul Militar. Anchetatorii s-au deplasat la faţa locului şi au demarat cercetările pentru comiterea infracţiunii de coliziune. 

„A fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coliziune. Dosarul a fost constituit ca urmare a sesizării făcute de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi. În cauză se efectuează cercetări cu privire la prăbuşirea unui avion militar, ale cărui componente, provenite de la epava aparatului de zbor, au fost descoperite în râul Prut pe data de 15 februarie 2020. Având în vedere stadiul incipient al cercetărilor, este prematur să facem aprecieri asupra altor aspecte concrete”, a precizat Gheorghe Prelipcean, prim-procurorul Parchetului Militar Iaşi.

Potrivit primelor informaţii, avionul este de provenienţă rusească. În acest moment, nu se ştie dacă aparatul a fost doborât sau s-a prăbuşit din cauza vreunei defecţiuni.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Depeter
25.02.2020, 15:25:42

Asta inseamna ca raul Prut ar un minim istoric! Asta inseamna ca o sa fie seceta! O veste rea.

The Fog
25.02.2020, 16:42:20

Localitatea e cea de langa Matriteni?

un motan intransigent
25.02.2020, 18:34:05

Birocratie caraghioasa: "dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de coliziune". Probabi ca daca vor descoperi scheletul unui dinosaur vor deschide un "dosar penal sub aspectul savarsirii unui act de braconaj". Ce-nseamna, dom'ne sa aiba tara legi! Si legea sa aiba oamenii ei, "oamenii legii"! Te joci?

+1 (1 vot)
geek-a-contra
25.02.2020, 19:59:04

"Printre cele descoperite se numără motorul, cârma de direcţie..." Citeste mai mult: adev.ro/q69bjf dati-mi de stire cind se vor descoperi vislele si capacul de la tambuchiul de la magazie...