Adrian Covic, unul dintre cei mai bogaţi doctori din Iaşi, în vizorul ANI. Medicul a primit bani de la şapte firme cât timp a condus Spitalul „Dr. C. I. Parhon”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate a emis un verdict prin care Adrian Covic a fost declarat incompatibil cu orice funcţie de conducere sau demnitate publică pe o perioadă de trei ani.

Controlul întreprins de inspectorii ANI asupra medicului Adrian Covic, fost manager în perioada 2003-2012 al unuia dintre cele mai importante spitale din Iaşi, "Dr. C. I. Parhon", a constatat abateri grave de la legislaţia în vigoare.

În perioada execitării mandatului, medicul Covic a încasat bani de la alte şapte societăţi comerciale cu profil medical, cu multe dintre acestea Spitalul "Parhon" având semnate contracte în derulare.

"Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Covic Adrian-Constantin - Manager al Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi, întrucât, în perioada exercitării funcţiei de manager, a exercitat şi alte funcţii salarizate sau indeminzate în cadrul a şapte societăţi comerciale, precum şi în cadrul «Covic Adrian-Constantin Persoană Fizică Autorizată»", se arată în comunicatul ANI dat publicităţii pe 24 septembrie.

Potrivit ANI, Adrian Covic "a încălcat dispoziţiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006, potrivit cărora «Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu […] exercitarea oricăror alte funcţii salarizate, nesalarizate sau / şi indemnizate cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară a activităţilor didactice, de cercetare ştinţifică şi de creaţie literar-artistică»".

În momentul de faţă, Covic este şef de clinică la Spitalul "Parhon" şi prorector pe cercetare ştiinţifică la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF). Sancţiunea prevăzută de ANI spune că „persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Potrivit declaraţiei de avere depusă la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Judeţene, în perioada 2001 - 2011, Adrian Covic a realizat venituri de 7,8 milioane de lei. Familia Covic a achiziţionat, printre altele, două case în valoare totală de 500.000 de euro. Medicul ieşean n-a putut fi contactat pentru a-şi preciza punctul de vedere. Conform comunicatului ANI, Covic îşi va exercita dreptul de a se apăra în acest caz.

"Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare", se mai arată în comunicatul ANI.

Mai puteţi citi:

Adrian Covic: „Este un mit urban că medicii sunt bogaţi“

Specialistul de pe locul III în campania „Doctorii cu care Iaşiul se mândreşte“: Adrian Covic, medicul care scapă bolnavii de chinul dializei

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite