Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Aproape 30 de cadre medicale şi pacienţi, confirmaţi cu COVID-19 la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi. Patru cazuri şi la Spitalul de copii

0
23 May 2020 15:55:26
Autor: News.ro
Cadre medicale şi pacienţi infectaţi cu coronavirus la Neurochirurgie Iaşi
Cadre medicale şi pacienţi infectaţi cu coronavirus la Neurochirurgie Iaşi

Numărul cazurilor de coronavirus la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi a ajuns la 28, în timp ce la spitalul de copii din oraş se înregistrează patru cazuri de COVID-19 în rândul cadrelor medicale.

La Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi au fost testate în total 200 de persoane, iar 28 dintre acestea au fost depistate pozitiv. Este vorba despre 15 cadre medicale şi 13 pacienţi.

Conducerea spitalului a decis închiderea secţiei de Neurochirurgie I pentru dezinfecţie şi refacerea circuitelor.

"În momentul de faţă, analizăm toate datele primite, este mobilizată echipa de epidemiologie. Una dintre măsurile pe care le luăm este ca personalul medical să trateze fiecare pacient ca şi cum ar fi suspect, chiar rezultatul testului este negativ. Până luni vom testa toţi pacienţii şi întreg personalul", a declarat medicul Lucian Eva, managerul spitalului de Neurochirugie din Iaşi.

Persoanele care au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus vor rămâne internate în Spitalul de Neurochirurgie pentru a fi tratate.

"Suntem pregătiţi să luăm toate măsurile necesare pentru a opri acest virus care a fost adus din exteriorul spitalului. Ancheta epidemiologică se desfăşoară sub conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi şi va stabili clar de unde a provenit sursa infecţiei”, a precizat medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Pe de altă parte, DSP Iaşi a anunţat sâmbătă că şi la Spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi au apărut patru cazuri de coronavirus în rândul cadrelor medicale, fiind declanşată o anchetă epidemiologică.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările