Iaşi

articolul anterior articolul urmator

„Arăbuţul magic” de la UMF, sirianul care intermedia şpăgi, lăsat de judecători să meargă la cursuri

0
23 Nov 2017 16:19:00
Autor: Ionuţ Benea
Mustafa Abdi FOTO Facebook
Mustafa Abdi FOTO Facebook

Judecătorii ieşeni au decis ca tânărul Mustafa Abdi, un student al UMF Iaşi judecat pentru trafic de influenţă, să poată ieşi din casă însă doar pentru a merge la cursuri. Sirianul este arestat la domiciliu.

Magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au modificat conţinutul controlului judiciar impus sirianului Mustafa Abdi, în cursul zilei de marţi, 21 noiembrie.

Abdi, denumit de unii studenţi, conform interceptărilor din dosar, ca „arăbuţul magic“ de la UMF, este acuzat că ar fi cerut sau primit bani de la restanţieri, în schimbul unor presupuse intervenţii asupra cadrelor didactice ale universităţii. El va avea voie să meargă la cursuri, în condiţiile în care, prima instanţă, se opusese acestui lucru. 

„Permite inculpatului Abdi Mustafa să părăsească domiciliul din Iaşi, strada Piaţa Unirii, nr.*, ap.**, judeţul Iaşi, strict pentru deplasarea la cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa“ Iaşi în următorul interval orar: luni şi marţi de la 7,30 până la 15,30, miercuri de la 7,30 până la 17,30, joi şi vineri de la 9,30 până la 13.30“, au stabilit judecatorii.

Sirianul a fost trimis în judecată alături de Vladimir Păun, Andrei Chebac, dar şi de mai mulţi studenţi, în dosarul privind presupusele intervenţii asupra unor cadre didactice, pentru promovarea unor studenţi restanţieri, în vară, la disciplina de Anatomie.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii