Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Asistenţii medicilor de familie, mesaj către ministrul Sănătăţii: „Unde ne încadrăm noi, umiliţii sistemului, cei care tratăm toate bolile transmisibile?“

1
3 Sep 2019 16:05:21
Autor: Andreea Anton
FOTO Ziarul de Iaşi
FOTO Ziarul de Iaşi

Asistenţii din cabinetele medicilor de familie i-au transmis ministrului Sănătăţii, prin intermediul unei scrisori deschise, nemulţumirele legate de salarii. Aceştia spun că, deşi lefurile din sistemul sanitar au tot crescut, ei încă primesc un salariu cu mult mai mic decât asistenţii din spitale.

Asistenţii din cabinetele de familie se plâng că deşi au făcut aceleaşi studii ca cei care lucrează în spitale şi au vechime în domeniu, cei mai mulţi dintrei ei primesc salariu minim pe economie, asemeni muncitorilor necalificaţi.

„Vă rog să-mi răspundeţi unde ne-am încadra noi, umiliţii sistemului, noi care asigurăm medicina primară, noi care venim în contact cu toate bolile transmisibile, noi care trebuie să ştim pe toate? Un salariu mizerabil de 1.420 de lei, cu o vechime în muncă de 20 de ani cu grad principal, credeţi că este suficient pentru a trăi decent în această ţară?“, a spus, pentru Ziarul de Iaşi, unul dintre asistenţii medicali.

O altă nemulţumire pe care aceştia o invocă este faptul că deşi în iulie veniturile cabinetelor au crescut cu 30%, ei nu au beneficiat de nicio mărire salarială.

„Vă scriu în numele meu şi al colegelor mele, asistente în medicina de familie şi am speranţa că veţi ieşi public cât de curând şi că ne veţi răspunde la întrebări. Aţi mărit veniturile pe cabinete cu 30% şi aţi reuşit să aveţi medici mulţumiţi şi asistenţi umiliţi. Trebuie să vă gândiţi că într-un cabinet este o echipă medic-asistent şi la mijloc sunt pacienţii care vor avea de suferit dacă această echipă nu există“, a  precizat, conform sursei citate, o altă asistentă medicală.

Asistenţii medicilor de familie spun că programul lor de muncă depăşeşte frecvent opt ore, iar nu de puţine ori sunt nevoiţi să facă şi lucruri care nu sunt prevăzute în fişa postului, precum curăţenie sau documente.

Citiţi şi:

Un tânăr care a încercat să se sinucidă a fost salvat de mesajul de adio. Cum au reuşit să-l găsească poliţiştii în timp util

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

kitty kat
3.09.2019, 16:25:08

Munca depuså la un medic de familie nu se comparå cu munca din spitale.