Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Aventura motocicletei Kawasaki care a trecut RAR-ul la Iaşi, deşi apare ca dezmembrată în Marea Britanie

11
10 Jun 2021 14:46:30
Autor: Andrei Luca
FOTO: ziaruldeiasi.ro
FOTO: ziaruldeiasi.ro

Deşi era în stare perfectă de funcţionare, motocicleta Kawasaki apărea ca fiind dezmembrată în Marea Britanie, astfel încât nu a putut fi înmatriculată definitiv la Iaşi.

Un ieşean se judecă în instanţă pentru a demonstra faptul că motocicleta pe care şi-a cumpărat-o din Marea Britanie nu este dezmembrată şi poate circula cu ea pe drumurile publice, după ce a trecut RAR-ul la Iaşi. 

Bărbatul şi-a achiziţionat motocicleta Kawasaki în urmă cu un an, a mers la RAR, unde a primit certificatul de inspecţie tehnică periodică cu rezultatul "bun tehnic". Apoi, aşa cum o cere legea, ieşeanul s-a prezentat la Serviciul Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare Vehicule, pentru a-şi înmatricula noua achiziţie, dar acolo a primit un răspuns negativ. 

În Sistemul european de informaţii privind vehiculele şi permisele de conducere, motocicleta respectivă apărea ca fiind „vehicul dezmembrat". Bărbatul a făcut contestaţie, iar apoi s-a îndreptat către instanţă. 
 
Ieşeanul le-a spus judecătorilor că ar putea fi vorba de eroarea unui funcţionar din Marea Britanie, care a înscris greşit vehiculul în categoria celor dezmembrate, însă nu i-a convins pe aceştia, mai scrie sursa citată. 
 
„Susţinerile reclamantului în sensul existenţei unei erori a unui funcţionar public din Marea Britanie nu pot fi nicidecum reţinute de către instanţă în condiţiile în care reclamantul nu a făcut dovada existenţei acestei erori. Susţinerea reclamantului în sensul că nu este relevant din ce motiv s-a efectuat radierea în ţara de provenienţă, atâta timp cât el corespunde tehnic pentru a circula pe drumuri publice în România nu are suport legal , pârâtul având obligaţia înmatriculării unui vehicul doar cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege, declararea unui vehicul ca fiind scos din uz neputând conduce la înmatricularea ulterioară a acestuia, chiar în eventualitatea reparării acestuia şi îndeplinirii condiţiilor tehnice", au justificat magistraţii decizia de respingere a plângerii.
 
Acum, bărbatul a atacat decizia instanţei şi aşteaptă răspunsul de la Curtea de Apel.  
 
Vă recomandăm să citiţi şi: 

Lucrări în ritm de melc pe primul lot al Drumului Expres Craiova – Piteşti. Pro Infrastructură: Un constructor serios ar deschide traficul anul viitor
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

pathfinder
10.06.2021, 14:55:55

Astia au viata interesanta dar scurta...

+5 (9 voturi)
Alexandre
10.06.2021, 15:12:00

Daca are dovada ca este proprietar legal al vehiculului dezmembrat in UK in urma unui act de vanzare-cumparare a unui vehicul dezmembrat, sau nefunctional, atunci indiferent de inregistrarea din orice tara europeana, el poate fi reasamblat, iar RAR-ul va decide in urma unei expertize de omologare a vehicului, daca piesele constitutive sunt cele originale produse de firma Kawasaki si i se poate omologa omului vehiculul daca a rezultat ca este corespunzator d.p.d.v. tehnic pentru a circula pe drumurile publice..

+8 (10 voturi)
imsi2 imsi2
10.06.2021, 15:42:16

Alexandre Nu i adevarat. Omul a cumparat o epava clasata de o firma de asigurari ca dauna totala pt care cineva a incasat asigurarea. El a cumparat epava pt export iar seria sau nr de sasiu corespunzator a ramas ca radiat. Aceste vehicule nu mai pot fi refacute sau reinmatriculate.

-2 (8 voturi)
imsi2 imsi2
10.06.2021, 15:45:32

Alexandre Ii ca si cum dta te ai duce la remat ai lua un Logan predat pt rabla (in stare perfecta de functionare) ai zice ca l cumperi pt piese , il exporti ca atare in Polonia si ai cere reinmatricularea acolo.

-5 (9 voturi)
Tomescu Tom
10.06.2021, 15:50:30

Mai sunt și oameni care dintr-o eroare funcționărească ..ajung să fie declarați decedați oficial ..iar apoi se luptă cu instituțiile statului încercând să demonstreze ...că sunt vii ! Shit happens .. always :)))

-5 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările