Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Avertismentul medicilor privind noul val al pandemiei: „Vaccinarea nu merge, valul patru vine în august”

1
28 Jul 2021 14:18:19
Autor: Andrei Luca
FOTO: shutterstock
FOTO: shutterstock

Chiar dacă valul patru al pandemiei de coronavirus era preconizat şi aşteptat de către specialişti a începe abia la toamnă, unii medici spun că numărul cazurilor va avea o creştere importantă chiar începând cu luna august.

Judeţul Iaşi se află printre judeţele cu cele mai multe cazuri de coronavirus în ultimele zile, iar creşterea semnificativă de la începutul acestei săptămâni i-a pus în gardă pe specialişti. Şeful Direcţei de Sănătate Publică Iaşi spune că se aşteaptă ca valul patru al pandemiei să vină în următoarele două săptămâni. 

„Cifra (n.r. - dublarea numărului de cazuri în 24 de ore) este îngrijorătoare pentru că se constată o creştere zilnică a numărului de cazuri. La începutul lunii iulie, aveam raportate 140 de noi cazuri de la începutul anului şi până la momentul respectiv. Dintre aceştia, patru erau vaccinaţi cu Pfizer, doi cu Moderna şi doi cu Johnson&Johnson. În schimb, toţi au făcut forme uşoare de boală, care nu au necesitat internare.

Acum vedem o dublare a numărului de cazuri de la o zi la alta. Deci valul patru va veni mai devreme decât era preconizat, respectiv jumătatea lunii august. Avem acum patru cazuri grave internate la Spitalul de Boli Infecţioase şi unul la ATI Paşcani. Faptul că există multe cazuri la Paşcani ne ridică un mare semn de întrebare. Din păcate, vaccinarea nu merge aşa cum ne-am dorit. Chiar dacă se constată o creştere uşoară în rândul populaţiei din mediul urban, în mediul rural este o mare problemă”, a declarat Vasile Cepoi, şeful DSP Iaşi. 

După ultima raportare, municipiul Bucureşti este pe primul loc la numărul de infectări cu noul coronavirus. Timiş este pe locul II, iar Constanţa pe locul III la numărul de cazuri cu noul coronavirus.

Concret, în Bucureşti au fost înregistrate 45 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. În Timiş au fost raportate câte 16 cazuri noi. În judeţul Constanţa au fost înregistrate 15 cazuri noi în ultimele 24 de ore.
 
La Iaşi, miercuri, 28 iulie, au fost raportate nouă cazuri noi de coronavirus. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Soluţia simplă şi ieftină pentru a evita tragediile de pe şosele. ONG: Care e prioritatea CNAIR, viteza celor puternici sau siguranţa celor mulţi?
 
Mixich: „E posibil să stârnesc un mic jihad, dar zona centrală a Iaşiului e mai frumoasă, mai curată şi mai prietenoasă decât zona similară a Clujulului

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

dumitru bogdan
28.07.2021, 14:50:52

Vorbiți prostii! Ăștia tocmai au deschis stadioanele.

-13 (13 voturi)
Modifică Setările