Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Bacalaureat 2016. Revoltă online pentru subiectul la fizică greşit redactat: „Cerem Ministerului Educaţiei să-şi recunoască greşeala“

29
10 Jul 2016 10:59:31
Autor: Elena Ungurean
La unul dintre subiectele de la fizică s-a strecurat o greşeală
La unul dintre subiectele de la fizică s-a strecurat o greşeală

Aproape 400 de semnături s-au strâns pentru petiţia online prin care elevi, profesori şi părinţi îi cer Ministerului Educaţiei ca subiectul redactat greşit la proba de fizică de la Bacalaureat 2016 să fie punctat cu notă maximă.

După ce profesorul Andu Ouatu, de la Colegiul Naţional din Iaşi, a sesizat încă de vineri, 8 iulie, că unul dintre subiectele de la proba de fizică a examenului de Bacalaureat 2016 a fost redactat greşit, punându-i în dificultate pe candidaţi, elevi, părinţi şi cadre didactice s-au mobilizat şi au început pe petitionline.net strângerea de semnături pentru remedierea acestei greşeli.
 
Peste 380 de semnături s-au strâns în decurs de câteva ore. Mai exact, în petiţia lansată către Ministerul Educaţiei se cere ca autorităţile competente să îşi recunoască eroarea şi să puncteze maxim exerciţiul redactat greşit. 
 
‘’În cadrul subiectului II susţinut la Fizică, a apărut o greşeală, aşa cum ne explică mai jos domnul profesor Andu Ouatu de la Colegiul Naţional Iaşi, unul din cei mai buni profesori de fizică din ţară: «Din păcate, la subiectul II de la Bacalaureat la electricitate este în textul problemei o tensiune între două puncte U între A şi B de 30V. Ar fi trebuit să fie -30 V pentru că intensitatea curentului electric în acea ramură era de la B la A. Este un lucru evident şi cunoscut de toţi cei care ştiu fizică. Elevii de la Naţional s-au chinuit în fel de fel de moduri să rezolve problema cu datele din problemă, unii chiar au ajuns să se îndoiască de cunoştinţele lor. Au pierdut copiii o oră la acest subiect», a declarat profesorul Ouatu. Cadrul didactic este de părere că singura solutie în acest caz este să se dea punctajul maxim la rezolvarea în orice mod a acestui subiect şi ministerul să îşi recunoască greşeala. Rugamintea noastră (a copiilor şi părinţilor afectaţi de această situaţie) este să ne sprijiniţi şi sustineţi pentru a se putea lua o decizie corectă. Vă rugăm nu lăsaţi copiii să plătească pentru erorile adulţilor’’, se arată în petiţia postată pe petitieonline.net. 
 
Semnatarii consideră că, în caz contrar, elevii, mai ales cei care aşteaptă să fie admişi la universităţi de prestigiu, vor avea de suferit enorm de pe urma acestei erori. 
 
‘’Foarte mulţi elevi obţin premii la olimpiade naţionale şi internaţionale, sunt admişi la facultăţi de prestigiu din Europa şi Statele Unite, au o mulţime de oportunităţi de a-şi dezvolta o carieră de succes, dar toate aceste şanse pot fi năruite de neatenţia unei singure persoane care nu conştientizează cât de mult rău poate face doar prin omiterea unui minus în redactarea unui subiect de bacalaureat’’, se mai arată în petiţie. 
 
Vă mai recomandăm:
 
Bacalaureat 2016. Absolvent de liceu: „Dacă toţi candidaţii s-au pregătit măcar mediu, subiectele au fost abordabile”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

Dresorul De Vite
10.07.2016, 14:30:52

Alți idioți. Diferența de potențial chiar ESTE de 30 de volți. Era treaba loazelor să se prindă unde dintre punctele A și B se regăsește valoarea mai mare și unde e valoarea mai mică. Și asta o aflau fix din sensul curentului. Semnatarii petiției? Niște boi, scoborîtori din neam de boi și strămoși de boi, cum ar fi zis Mark Twain. Idiocracy on its best.

+2 (8 voturi)
Ion21
10.07.2016, 14:58:18

Dobitocule, nu ai voie sa iei sensul curentului dupa cum iti convine, ci esti obligat sa urmezi datele problemei. Ori daca problema iti specifica CLAR ca buna ziua ca sensul curentului este de la A la B, pai asa il iei. Iar daca profesorii din comisie care au intocmit subiectele au gandit ca si tine e clar ca ne ducem, incet dar sigur, dracului.

-1 (7 voturi)
Paul_
10.07.2016, 15:37:44

Pe planeta asta Uab=30V inseamna Va-Vb=30V. Nu poate ca din cand in cand sa insemne Vb-Va=30V.

-1 (5 voturi)
Mumulea
10.07.2016, 16:49:28

Sensul initial al curentului poate fi stabilit si arbitrar, in orice directie. Daca in urma calculelor, valoarea curentului rezulta pozitiva, inseamna ca sensul real a fost corect anticipat, iar daca rezulta o valoare negativa, se poate ca cei dotati cu ratiune sa dea o dovada de inteligenta ...

0 (4 voturi)
Carmen Florea
10.07.2016, 17:20:16

Scurt pe doi, ca tot o dam in gard cu 'subiectele' astea: in caz ca ministeru' de specialisti la tuns lână are o problema cu tesiunea si intensitatea curentului, propun sa apeleze la proprietarii de palate inzorzonate, astia la sigur cunosc daca e 'de la B la A' sau invers, doar de ceva ani isi bat capul la ambele variante: curentul sa fie gratis, adica oricum nu-l platesc, dar sa fie si legal ...

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (29)

Modifică Setările