Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Bărbat ajuns în stare gravă la spital după ce a luat timp de un an medicamente ca să se protejeze de COVID-19

10
18 Jun 2021 12:10:24
Autor: Alina Batcu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Bărbatul a luat pastilele fără recomandare medicală, aşa credea că se protejează de infectarea cu SARS-CoV-2. Medicii spun că pacientul riscă să nu-şi recupereze niciodată funcţia renală şi să rămână dependent de dializă.

Un bărbat din judeţul Neamţ a ajuns în stare gravă, cu insuficienţă renală, la Spitalul Clinic „Dr. C. I.Parhon” din Iaşi, după ce a luat, timp de un an, pastile antiinflamatorii să se protejeze de coronavirus. 
 
Medicii spun că pacientul în vârstă de 52 de ani riscă să nu-şi recupereze niciodată funcţia renală şi să rămână dependent de dializă.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului din Iaşi, Ionuţ Nistor, bărbatul a luat timp de aproape un an paracetamol şi algocalmin, fără recomandare medicală. Aşa spera să se protejează de infectarea cu SARS-CoV-2. 
 
„Din păcate, vedem şi efectele adverse ale unui tratament luat după ureche. Acest tratament nu a fost niciodată pe lista posibilităţilor de prevenţie anti-COVID. Au fost alte medicamente, ulterior şi acelea dovedite ineficiente
 
Din păcate, nu există niciun medicament care să ne protejeze de infecţie şi în general, orice medicament am lua, este bine ca măcar cu medicul de familie să discutăm, cu medicul curant, tocmai pentru a ne asigura că nu ne expunem la un risc mai mare încercând să prevenim”, a explicat Ionuţ Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iaşi. 
 
La începutul acestui an, automedicaţia cu paracetamol a dus la moartea unui bărbat din Botoşani, care a încercat să se trateze singur, acasă, de COVID-19. După o supradoză cu paracetamol, ficatul său a cedat, iar medicii nu l-au mai putut salva.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Florescu Constantin
18.06.2021, 12:43:39

Ei! Nu luati medicamente dupa ureche. Informati-va din surse sigure (nu guvernamentale) inainte sa luati hotararea de a va oferi pe post de cobai lui Astra Zeneca, Pfizer ori Moderna.

-3 (7 voturi)
ion carutasul
18.06.2021, 14:21:57

Florescu Constantin . Asa este, nu luati medicamente ,fara prescriptie medicala . Actionati si reprosati psihoza creata cu SARSCOV 19 de domnii johanis ,orban ,arahat,ETC . Daca nu erau astia si aveam ceva madici competenti nu eram inpinsi spre solutii nebunesti .

-4 (8 voturi)
bovis al IIIlea
18.06.2021, 15:20:14

PARACETAMOLUL E OTC se elibereaza la liber, la cerere nu e nevoie pentru el de prescriptie medicala, are prospect si se presupune ca daca stii sa citesti incelegi ce scrie acolo. DACE ESTI ANALFABET FUNCTIONAL E VINA LU ma-ta si a lu tac'tu apoi a sistemului de invatamant.

-5 (7 voturi)
Social Anti
18.06.2021, 14:33:40

Îl cam aveți pe conștiință, voi ăștia din presă..

-1 (3 voturi)
bovis al IIIlea
18.06.2021, 15:16:34

Nu IROSITI TIMPUL FARMACISTULUI doar fiindca aveti intrebari exista net, nu puteti filtra informatiile de pe net AIA E sunteti ANALFABETI FUNCTIONALI mergeti la scoala.

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările