Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Bărbatul care a luat paracetamol în exces de teama COVID are nevoie de transplant de rinichi

2
30 Jun 2021 18:37:21
Autor: Alina Batcu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Bărbatul, care a ajuns pe 16 iunie în stare gravă la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi, va trebui să facă dializă pentru tot restul vieţii sau să fie compatibil pentru un transplant de rinichi.

Bărbatul care a luat timp de un an medicamente antiinflamatoare de frica infecţiei cu SARS-CoV-2 nu a şi-a recuperat funcţia rinichilor, iar medicii au stabilit că în perioada următoare va începe şedinţele de dializă.
 
Miercuri, 16 iunie, bărbatul originar din judeţul Neamţ, a sunat la 112 fiindcă începuse să se simtă rău. Le-a mărturisit medicilor că a luat, timp de un an, paracetamol pentru a se proteja de infecţia cu SARS-CoV-2. Nu se vaccinase încă împotriva virusului.
 
Medicii ieşeni spuneau încă de atunci că pacientul în vârstă de 52 de ani riscă să nu-şi recupereze niciodată funcţia renală şi să rămână dependent de dializă.
 
Din păcate, aşa s-a întâmplat, explică purtătorul de cuvânt al unităţii medicale din Iaşi. 
 
„Nu şi-a recuperat funcţia renală, nu a recuperat din problema lui de la rinichi. Şi-a pierdut iremediabil funcţia ambilor rinichi în urma administrării prelungite de antalgice (n.r. – paracetamol şi algocalmin). Va începe, cel mai probabil, încă de zilele următoare şedinţele de dializă. 
 
Şansele de recuperare erau mici de la început, pentru că era vorba de un consum prelungit, de câteva luni de zile, şi nu era o reacţie acută, nu era vorba de un consum de durată scurtă”, a mai explicat pentru Libertatea medicul nefrolog Ionuţ Nistor.
 
La începutul acestui an, automedicaţia cu paracetamol a dus la moartea unui bărbat din Botoşani, care a încercat să se trateze singur, acasă, de COVID-19. După o supradoză cu paracetamol, ficatul său a cedat, iar medicii nu l-au mai putut salva.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

al IVlea bovis
30.06.2021, 18:56:54

CAT DE DOBITOC TREBUIE SA FII SA FACI ASA CEVA?

+2 (4 voturi)
Jassy Man
30.06.2021, 20:51:20

Si te mai miri ca-i lumea atat de speriata de guvid... !Ce de dobitoci frate...! Asa ceva... Asta merita trecut la mort de Covid, pentru ca ar fi adevarul gol golutz. Mort de frica de guvid...!

-4 (8 voturi)
Modifică Setările