Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Bebeluş mort cu zile din cauza indolenţei mamei. Deşi bolnav, copilul a fost scos din spital fără acordul medicilor

0
24 Feb 2017 12:20:00
Autor: Iulia Ciuhu
Un echipaj SMURD a găsit copilul deja decedat FOTO Arhivă
Un echipaj SMURD a găsit copilul deja decedat FOTO Arhivă

Un bebeluş de trei luni, din Iaşi, a murit acasă în cursul dimineţii de joi, 23 februarie, din cauza complicaţiilor respiratorii.

Un apel la 112 efectuat joi dimineaţă, în jurul orei 05.00, anunţa că un copil de câteva luni, cunoscut cu o insuficienţă respiratorie, se simte rău.

La locul solicitării, în zona străzii Smârdan, a intervenit un echipaj de terapie intensivă de la SMURD care a găsit un bebeluş aflat sub tratament prescris de specialist, lăsat la domiciliu, şi decedat.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, bebeluşul a fost văzut de de un specialist din unitatea medicală, a fost internat pe o clinică de specialitate, dar mama a decis să plece cu el din spital fără avizul medicului curant.

Pacientul a fost luat în evidenţă pe 15 februarie, dar după internare mama a solicitat să meargă acasă. Pe 16 februarie, mama a revnit la spital şi a fost iar internată. Pe 22 februarie, mama bebeluşului a plecat din spital fără avizul specialistului.

„Mama şi copilul s-au prezentat în UPU pe 15 februarie, în jurul orei 11.50. Mama pacientului a acuzat că acesta tuşeşte şi respiră mai greu. În UPU, copilului i s-a făcut tratament intravenos şi apoi a fost internat pe o clinică de pediatrie generală. La 30 de minute de la internare, mama a solicitat externarea, a semnat în fişa medicală şi a plecat pe propria răspundere. După aproximativ 24 de ore, mama a revenit cu pacientul în UPU, unde iar i s-a administrat copilului tratament şi a fost iar internat pe clinică. Pe 22 februarie, la ora 16.30, mama a solicitat învoire pentru ea şi pentru copil. Medicul curant nu a permis, însă mama a părăsit serviciul fără a mai anunţa pe cineva”, a explicat dr. Solange Tamara Roşu, coordonatoarea UPU de la Spitlaul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Pe 23 februarie, în urma complicaţiilor, copilul a murit.„Prin apelul la 112 s-a anunţat că pacientul minor ar avea o insuficienţă respiratorie. La locul intervenţiei, echipajul SMURD a găsit un bebeluş decedat“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

În paralel cu intervenţia SMURD, un echipaj de Poliţie s-a deplasat la domiciliul solicitării şi a început o anchetă. Poliţiştii au fost alertaţi chiar de mama copilului, care i-ar fi anunţat că copilul ei, bolnav de o pneumonie, a murit. „Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz. Bebeluşul nu prezenta semne de violenţă şi a fost transportat la IML în vederea efectuării necropsiei“, a arătat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.
 

Citeşte şi:

Bebeluş mort, înecat cu propria vomă, în ziua botezului. Părinţii erau atât de beţi încât n-au putut explica ce s-a întâmplat

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii