Beţie în timpul serviciului, în mijlocul criminalilor bolnavi psihic. Cinci angajaţi de la Psihiatrie au suflat în etilotest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Grajduri, locul în care a avut loc incidentul bahic FOTO Ziarul de Iaşi
Spitalul Grajduri, locul în care a avut loc incidentul bahic FOTO Ziarul de Iaşi

Trei foşti angajaţi ai Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri, unitate destinată bolnavilor psihici periculoşi, încearcă să îşi recapete locurile de muncă după ce au fost concediaţi din cauza alcoolului.

Ionuţ Danalache, Mihai Zamfirache şi Eugen Papuc, alături de alţi doi colegi, de asemenea concediaţi – însă care nu au apelat la justiţie, ar fi consumat alcool în timpul serviciului. Cei trei, un asistent medical şi doi infirmieri, au pierdut procesele privind reangajarea însă au formulat apel, litigiile urmând a se relua.

Evenimentul ce stă la originea concedierii lor a avut loc în noaptea de 22 spre 23 septembrie 2016, atunci când, urmare a unor sesizări, managerul şi alţi persoane din conducere le-au solicitat să sufle în etilotest. Singurul care a refuzat a fost Eugen Papuc, el motivând, în timpul procesului, că „împrejurarea controlului inopinat a fost de natura a-l tulbura astfel încât să aibă reţineri privind metodele folosite“. În cazul lui Zamfirache etilotestul a indicat o alcoolemie de 1,05 la mie în aerul expirat, iar Danalache a preferat să i se preleve probe de sânge, care au relevat că era băut. Ambii au negat faptele spunând că etilotestul nu era omologat sau că probele de sânge ar fi fost alterate.

„Instanţa apreciază că prezentarea la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice reprezintă o conduită ce se încadrează în categoria abate­rilor grave şi poate fi sancţionată prin desfacerea disciplinară a contractului de muncă, sancţiune prestabilită, de altfel, şi de către angajator, prin regulamentul intern“, se arată în motivare. 


Managerul de la momentul controlului, Victor Idriceanu,  a arătat că a efectuat controlul inopinat deoarece, în prealabil, primise mai multe plângeri din partea unor angajaţi. „Personalul lucra cu bolnavi psihic periculoşi. Le-am explicat de mai multe ori să se gândească măcar la propria viaţă, pentru că, la noi acolo, se poate întâmpla o nenorocire în orice secundă de neatenţie. Ulterior incidentului nu au mai fost cazuri de acest gen. Înainte da, şi de fiecare dată s-a dispus desfacerea contractului de muncă“, a spus Idriceanu.

Citeşte şi: 

Povestea criminalului feroce care a evadat de la Iaşi: „Sunt un monstru”. Tânărul şi-a strangulat mama şi bunica de teama internării la Psihiatrie 

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite