Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Binomul Ponta - Băsescu şi jurnaliştii de tip slugă. Cazul Nichita şi alţi mafioţi

30
5 May 2015 17:39:09
Ramona Ursu

Multe tâmpenii s-au răspândit, dragi români, în ultimele zile, pe plaiurile mioritice. Cazul primarului de Iaşi, care şi-a spionat, ameninţat şi bătut fosta iubită, folosindu-şi slugile din Poliţia Locală şi banii cetăţenilor de rând, a scos din nou toată mizeria politico-jurnalisto-coruptă de sub preşul ţărişoarei.

Am citit şi am ascultat cam tot ce au avut de spus nişte domni şi doamne care ne conduc, dar, mai cu seamă, am urmărit o haită întreagă de ziarişti despre care ştiam că sunt corupţi, lingăi, oportunişti şi mediocri, cum încearcă din toţi rărunchii să spele cadavrul unui mare baron local. Poate ultimul mare baron local PSD, tovarăşu’ Gheorghe Nichita, care se mai plimba, pe nedrept, liber de dosar penal, pe holurile primăriei unui mare oraş.

Dar, să le luăm pe rând. Tovarăşu’ Nichita, primarul-interlop care a pus o şleahtă întreagă de miliţieni din Poliţia Locală Iaşi şi alţi borfaşi să-i spioneze şi terorizeze, pe banii oraşului, fosta amantă nu a ieşit cu nimic din tiparele judecăţii unor ziarişti obscuri, unii chiar cu pretenţii de zei ai presei româneşti. Şi au început băieţii rafala de prostii, minciuni şi intoxicări, aruncate pe ecrane sau prin spaţiul virtual, cu care ne-au obişnuit, până acum, şi în alte cazuri cu nume mult mai grele decât al mafiotului ales primar al Iaşiului. De exemplu, în cazul doamnei Udrea, despre care tot felul de experţi şi de guru ai presei ne spun că fosta blondă de la Cotroceni este, de fapt, o biată femeie, arestată pe nedrept, cum altfel?, de binomul SRI-DNA.

Aşa am fost luminaţi de unuii indivizi cu pretenţii de ziarişti că, dacă un primar din ţărişoara asta a noastră foloseşte Poliţia Locală, banii proştilor care plătesc taxe şi impozite sau baza de date a statului privind informaţiile confidenţiale ale cetăţenilor, este, de fapt, o făcătură a binomului SRI-DNA, care vrea să facă praf imaginea unor bieţi şi naivi politicieni, doar pentru că s-ar afla în tabăra adversă.

Tot aşa am aflat şi că, dacă acelaşi primar-interlop foloseşte golani ca să-şi ameninţe fosta iubită, dacă foloseşte metode mafiote pentru a goni oameni din oraşul pe care l-a confiscat, dacă pune la cale planuri psihopate, pe banii proştilor ca noi, ca să-şi rezolve cele mai josnice probleme personale, este o chestie, aşa, puerilă, demnă, cel mult, de nişte poveşti siropoase de amor, nu de un dosar al DNA. Că ce să caute, dom’le, procurorii anticorupţie să-l ancheteze pe primarul suferind al Iaşiului?

Alţi domni, tot cu pretenţii de jurnalişti, au început nişte pledoarii halucinante, în apărarea baronului moldovean, din care aflăm că acesta, sărmanu de el, era îndrăgostit, era bolnav de iubire, era distrus că fusese părăsit şi că, doar dacă nu suntem oameni, dacă nu avem şi noi inimă şi nu am suferit niciodată din amor, nu înţelegem sufletul sensibl, de poet, al tovarăşului Nichita.

Ce nu ne spun, dragi români, toţi aceşti indivizi care ne mint că sunt jurnalişti este că primarul de Iaşi, baronul PSD Gheorghe Nichita, a ajuns pe mâinile DNA nu doar pentru că aşa zice avocatul său, Marius Striblea, că este firesc. Nu doar pentru că aşa zice şi magistratul Tribunalului Bucureşti, care a judecat cazul, că este corect. Ci pentru că aşa zice legea. Care lege? Aia privind înfiinţarea şi funcţionarea DNA.

Ce nu vă mai spun, dragi români, aceşti domni care ni se prezintă drept ziarişti este că mulţi dintre ei şi-au dus toată viaţa sub aripa unor politicieni corupţi până în măduva oaselor şi, acum, văzându-i pe toţi, rând pe rând, cum iau calea puşcăriei, le-a apărut subit disperarea zilei de mâine. Nu, nu disperarea zilei voastre de mâine, a românilor care muncesc până cad, care duc pe umeri povara acestei ţări parcă blestemată să nu mai scape de hoţi şi de corupţi. Ci disperarea zilei lor de mâine, a acelei zile în care, fără baronaşii lor de suflet, fără finanţatorii lor, fără stăpânii lor care le-au tot aruncat, ani după ani, câte un ciolan, vor fi, de fapt, nişte nimicuri. Aşa cum bănuim. 

P.S. 1: L-am auzit pe premierul Victor Ponta comentând cazul Nichita. Şi, recunoscând că nu ştie despre ce este vorba în dosar, ne-a transmis, totuşi, că Rezoluţia PSD privind retragerea funcţiei de partid pentru o persoană aflată în atenţia justiţiei se aplică pentru oricine. Deci, posibil, şi pentru Gheorghe Nichita, liderul PSD Iaşi şi vice la nivel naţioal.

Dar nu asta mi se pare important pentru noi, românii de rând, pe cine ţin ei în partidele lor şi ce funcţii îşi împart acolo unii altora. Ci altceva mai interesant ne-a spus domnul prim-ministru. Şi anume că, deşi nu ştie care-i treaba exact cu dosarul baronului de Iaşi, „se pune doar problema, în general, dacă şi pentru ce fapte arestăm preventiv oameni. După spionarea unei iubite, nu ştiam că pentru asta eşti arestat preventiv. Ca să nu spionezi o altă iubită sau ce?”.

Cu tot respectul, domnule fost procuror, actual premier al României, dar nici eu nu ştiam că primarul Iaşiului are voie, pe lângă să-şi spioneze sau terorizeze iubita, să se folosească de banii proştilor ca mine sau a celorlalţi ieşeni care cotizăm la bugetul oraşului şi-i plătim salariul, să facă filaje în interes personal sau, mai grav, să fure informaţii din bazele de date ale instituţiilor publice, tot în interes personal.

În cazul ăsta, domnule Ponta, bănuiesc că nu vi s-ar părea nimic grav nici dacă, orbit de gelozie, ministrul de Interne ar folosi Poliţia Română pe post de gardă de corp, care să se joace, după cum are chef, cu vieţile noastre, cu banii noştri, cu intimitatea noastră, cu siguranţa noastră de cetăţeni. De oameni care speră degeaba, aşa cum observ, că trăiesc într-un stat liber, în care cei care-i conduc îi apără, nu-i fură, nu-i spionează şi nu-i terorizează.  

P.S. 2: Observ, de ceva vreme, un atac fără precedent la adresa magistraţilor, din partea unor ziarişti despre care vă vorbeam şi mai sus, susţinuţi de tot felul de politicieni sau chiar de foşti şefi de stat. Nu-i chip să vezi un baron legat, că se pune imediat în mişcare o adevărată armată de domni şi de doamne, care vor să ne convingă că procurorii DNA, în special, calcă în picoare demnitatea oamenilor.

De pildă, fostul preşedinte Traian Băsescu ne spune că „de şase luni, în România, toată lumea descinde. DNA-ul descinde cu armate de mascaţi şi zeci de cameramani pentru a ridica un „guler alb”; (…) ANAF-ul descinde peste micile chioşcuri cu coloane de maşini şi armate de cameramani; (…) Oare singura modalitate de a guverna ţara este instituirea spaimei de descinderile instituţiilor statului? Atenţie, spaima vine în acelaşi timp cu ura. Trebuie să ne dorim o ţară în care instituţiile statului să fie în primul rând respectate şi mai puţin temute”.

Fiţi pe pace, domnule Băsescu, românii simpli, ăştia care am sperat degeaba, ani la rând, că vom trăi bine, ăştia care muncim, ăştia care ducem, aşa cum putem, ţara asta mai departe, nu avem niciun motiv să ne temem că dimineaţa, la 6.00, ne bat mascaţii şi televiziunile la uşă. În privinţa urii, domnule Băsescu, numai faptul că noi, aceiaşi români de rând, v-am ales pentru 10 ani să ne fiţi preşedinte este o dovadă suficientă că nu suntem capabili de astfel de trăiri.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

30 Comentarii

master of disaster
5.05.2015, 18:40:54

cam off topic: http://s7.postimg.org/87hc6rv9n/11168549_832819646804451_5095103855694931813_n.jpg tare, nu? :))))

0 (14 voturi)
Vanatorul/d.c.
5.05.2015, 19:16:30

O bucurie..urata, irationala, bolnava chiar, ii face pe unii dintre forumisti sa se bucure de orice o umilieste pe "blonda cu vuitoane" a lui Basescu, in speranta (de unii tinuta inca doar pentru ei) ca ii va veni randul si lui Basescu "dictatorul care ne-a taiat salariile"..! Sunt aceeasi ..cetateni responsabili, care in mai 2012 au jubilat imediat cand mafia USL inhatase puterea in urma unui comploT paralamentar, la care participasera tot tradatorii intereselor nationale si toti infractorii cu staif..legislativ..! Sunt aceeasi cetateni responsabili, care, la esecul loviturii de stat menita a-l demite pe Basescu singurul politician care se mai opunea mafiilor transpartinice, varsau lacrimi de tristete, fara sa-si dea seama ca glontul mafiotizarii totale a Romaniei si readucerii ei in stadiul de vasala a Rusiei, le trecuse de putin pe langa ureche.. Putin le pasa unor astfel de ..suferinzi, ca in Romania, care la nivel declarati si ipocrit se pretinde stat de drept, cetatenii pot fi privati de liberatate chiar si 6 luni, fara a exista o condamnare la puscarie data de vreun tribunal..! Dar daca maine le va veni si lor randul ..? Ei bine, asta nu conteaza, atata timp cat au prilejul sa ..saliveze de bucurie, vazand-i pe basistii de alde Udrea si Horia Georgescu tinuti in bulau, iar pe Ponta, Vosganian, Dan Sova, N.Constantinescu, Hrebenciucii, Nechita si alti nenorociti de mafioti pesedisti si liberali care-si bat joc de tara aia si de oamenii ei, cum isi vad in continuare de manariile lor..! Unor oameni atata de bolnavi de ura, nu le pasa catusi de putin, ba chiar se bucura de faptul ca mafiotii notorii precum Nechita, sunt doar sub control judiciar, avand posibilitatea sa huzuresca inca ani buni pe banii jefuiti tocmai de la ei, sau sa-si puna parte din acesti bani mizerabili.. la dos..! Nu conteaza nici faptul ca unul dintre ce-i mai periculosi mafioti pesedisti, Oprisan, dupa zeci de milioane de lei cheltuite cu anchetarea lui si 8 ani de cercetari in care nu a facut nici macar o zi de arest, a fost achitat de catre un tribunal din..Cluj..! Important e sa-i vedem pe basisti si pe Basescu bagati la bulau..! Indiferent cum..! Daca nu exista documente si inregistrari care sa-i incrimineze direct ca pe niste ticalosi gata sa sara cu jungherul la gastireata oamenilor de pe strada, gasim cativa procurori, vreo cativa autodenuntatori care sa declare ce trebuie (ca sa scape si ei de puscarie si cu averile neatinse), plus un judecator de drepturi si libertatati de-al de Costiniu, nevasta-sa, Mustata.etc., si ii bagam in bulau cu viteza luminii pe basisti..! Si plescaim de incantare ca Justitia merge brici dupa plecarea lui Basescu..! Ce-s alea "drepturile fundamentale ale omului"..? Pai ce, basistii..e oameni..? Nastase, Voiculescu, N. Constantinescu, Oprisan, Mazare, Nechita, da..! E oameni..prima'ntai..! Asta-i Romania si astia-s cetatenii ei, al caror spirit justitiar si dorinta de integare europeana sunt animate de un..balcanism de gandire exemplar..!

-2 (20 voturi)
Vanatorul/d.c.
5.05.2015, 19:43:26

Categoric, mafioti notorii precum Gh. Nechita, N. Constantinescu, G. Oprisan, Hrebenciuc, etc, toti niste jigodii de baroni pesedisti care au transformat judete sau orase in feude proprii si au facut din politisti , procurori si judecatori iobagii lor slugarnici, nu trebuie sa faca bulau..! Nooo..! Nu-s un pericol nici pentru siguranta cetateanului si nici pentru buna dasfasurare a anchetelor, asa cum sunt periculosii Elena Udrea si Horia Georgescu, doi "basisti" care daca ar fi fost anchetati in libertate, asa cum am spus mai sus, sigur ar fi sarit cu jungherele la beregata oamenilor de pe strada, sau ar fi dat foc documentelor si probelor care-i incrimineaza direct si care ..nici nu prea exista..! Cand tara e condusa de doi mascarici, unul care o face pe premierul si unul care maimutareste presidentia tarii, ambii marionete ale clanurilor mafiote, lucrurile nu puteau avea alta desfasurare decat falsificarea statului de drept si a actului de justitie..! La anul, la parlamentare, romanii vor avea de ales intre doua mafii (PSD si PNL), care, in caz ca nu vor cadea iarasi la pace(ca pe vremea Nastase-Tariceanu si Ponta-Antonescu), vor continua sa se vaneze reciproc, folosindu-si fiecare iobagii din procuratura si tribunale pentru a se..anihila, dar si pentru pentru a-i infunda definitiv pe "basisti"-singurii oameni carora chiar le-a pasat de tara aia si de oamenii ei..! Justitia..? Sa nu vorbesti nicicum de excesul de zel cu care procurorii si judecatorii utilizeaza noua jucarica din noul cod de procedura penala (dupa cum vre muschiul fiecarui procuror care se crede stapan pe viata si liberatea ta) , sau de abuzurile si deciziile ..curioase ale infaibililor ei magistati, dintre care o multime au fost deja condamnati sau se afla inca in anchete penale..! Le aduci atingere..independentei..!

+1 (21 voturi)
Vanatorul/d.c.
5.05.2015, 19:48:48

Ca o conditie a preaderarii, in anul 2002 UE a impus Romaniei formarea unei structuri juridice independente, care sa lupte doar impotriva fenomenului coruptie. Prin ordonanta de urgenta Nastase a infiintat PNA.. fara a umbla si la legislatie. Practic o „facatura” menita a distrage atentia de la marile devalizari ale mafiotilor PSD, o "fumigena" care actiona in parlalel cu alte procuraturi si care, atentie, se ocupa cu predilectie de micii gainari. UE nu putea sanctiona nicicum guvernul sau Romania, pentru ca inca nu semnasem tratatul de aderare la UE, deci nu eram membrii cu drepturi dar si cu OBLIGATII. Activitatea „la vrajeala” a PNA (practic se sfida ceea ce cerusera statele UE dar li se oferea romanilor iluzia unei lupte anti-coruptie) a fost unul dintre motivele care au dus la pierderea si a celui de-al doilea tren de a intra in UE. Lucrurile se schimba radical in 2005. E anul in care Basescu, dupa ce pe diferite canale diplomatice s-a asigurat de sustinerea UE si SUA, a.. fortat, a pus presiune pe parlament, a obtinut modificarile legislative de care avea nevoie pentru a transforma PNA in DNA-ul de azi, care, de data asta, avea ca obieciv de activitate exclusiva , coruptia la nivel inalt, pentru prejudicii sau tranzactii penale mai mari de 10 000 de euro..! Practic a fost si un..troc politic intre Basescu si UE. Basescu le-a promis o lupta anticoruptie la nivel inalt reala, iar UE a acceptat in schimb (ca recompensa pentru vointa politica si rezultate) accelerea procesului de aderare la UE, stabilindu-se drept data tinta 1 ian. 2007, asta desi Romania nu era pregatita pe deplin pentru aderare si tot ceea ce insemna asta. Washingtonul a facut si el lobby pe langa cancelariile statelor UE, pentru ca stiau inca de dinainte ca Basescu sa ajunga presedinte de orientarea pro-americana si pro-occidentala a acestuia, confirmata, accentuata si ..valorificata (prin angajamente comune), imediat cum a ajuns in functia de presedinte(2004) Odata rezolvata problema legisilativa a functionarii noii DNA, Basescu avea nevoie de un om..cu caracter puternic, de neinduplecat si de neintimidat la conducerea ei. Acesta a fost Daniel Morar („studiat” si agreat si de SUA si UE). Se spune ca Basescu l-ar fi chemat si iar fi zis ceva de genul asta: „Aveti legislatie specifica necesara, independenta si sustinere totala din partea mea. Alegeti-va oameni in care aveti incredere si faceti ceea ce trebuia facut mai demult. Nu ma intrebati cum. Si nu ma sunati pentru a-mi cere sfatul sau aprobare pentru deciziile dvs. Nu am studii de drept. Sunati-ma doar daca sunteti impiedicat sa va faceti datoria. In buna parte, acum, tine si de dvs daca Romania isi va onora promisiunile si daca va intra in UE la data de 1 ian.2007. Avem mai putin de un an si jumate la dispozitie, sa-i convingem pe europeni. Nu ne permitem o noua amanare. Succes”. Doar Daniel Morar a suportat presiunile si intimidarile de care a avut parte Basescu. Incercarile de demitere ale lui Basescu din 2007 si 2012 il vizau in mod direct si pe Daniel Morar. Tandemul Basescu-Morar, devenise dusmanul nr. 1 mafiotilor, care isi vedeau interesele financiare si de putere amenintate de catre cei doi, dupa ce timp de 15 ani nu-i deranjase nimeni. Basescu si Morar devenisera la fel de urati si detestati de catre derbedeii si borfasii politici ai mafiei PSD si PNL, dar si la fel de indragiti si respectati de catre romanii cinstiti si drepti. Cert este ca Daniel Morar (avand sustinerea totala a lui Basescu) e cel care a revolutionat lupta anticoruptie si nu intamplator a detinut sefia DNA aproape 8 ani (august 2005 – mai 2013). A fost un caracter puternic, scump la vorba si imposibil de intimidat, necrutator cu procurorii si judecatorii aflati in simbria mafiotilor. A tinut DNA deoparte de scandalurile si acuzatiile de abuz si tratament juridic discriminatoriu, cu care se confrunta azi institutia . Multi ii culeg roadele muncii si curajului, sau isi atribuie merite care sunt tot ale lui. Si ale lui Basescu, sigur ca da..!

0 (16 voturi)
unU
5.05.2015, 18:55:56

E teribil de greu sa lucrezi aici si sa vorbesti despre ziaristii tip sluga, nu ? :)

+3 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (30)

Modifică Setările