Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Bucătăria de pe casa scării. Cum a învins o gospodină Primăria Iaşi în instanţă

4
27 Sep 2021 16:53:33
Autor: Alina Batcu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Juriştii au chemat-o în judecată doar pe Alina C., fără să fi verificat dacă e singurul proprietar al acestuia şi nici cine era proprietar în apartamentul vecin. Ca urmare, acţiunea municipalităţii a fost respinsă, iar bucătăria de pe casa scării a rămas neatinsă

În capitala Moldovei pare să se poată face orice în domeniul construcţiilor. Primăria nu a reuşit nici măcar să-i convingă pe judecători să sancţioneze inovaţia unei ieşence: amenajarea unei bucătării pe casa scării. Alina C. este coproprietar al apartamentului 46 dintr-un bloc. Soţul său este coproprietar al apartamentului alăturat, cel cu numărul 47. Peretele despărţitor dintre cele două apartamente a fost desfiinţat parţial. Golul uşii de la intrarea în apartamentul 47 a fost închis, iar în spaţiul ocupat astfel din casa scării a fost amenajată o bucătărie. 
 
Lucrările, făcute fără autorizaţie, au fost constatate în urma unui control efectuat de Poliţia Locală în octombrie 2018. Ieşeanca a fost amendată cu 1.000 de lei, iar în luna mai 2019 împotriva Alinei C. a fost înaintată o acţiune la Judecătorie, notează Ziarul de Iaşi. 
 
Potrivit sursei citate, juriştii municipalităţii o chemaseră în judecată doar pe Alina C., locatară în apartamentul 46, fără să fi verificat dacă e singurul proprietar al acestuia şi nici cine era proprietar în apartamentul vecin.
 
„Efectele unei eventuale admiteri a cererii de chemare în judecată şi obligare la desfiinţarea lucrării s-ar fi produs inclusiv cu privire la celălalt proprietar al apartamentului nr. 46. Mai mult, se observă faptul că pârâta din cauză nu are calitatea de proprietar al apartamentului nr. 47”, au remarcat judecătorii, potrivit sursei citate. 
 
Ceilalţi coproprietari ai apartamentelor nu fuseseră citaţi pentru a se putea eventual apăra. Ca urmare, acţiunea municipalităţii a fost respinsă, iar bucătăria de pe casa scării a rămas neatinsă. 
 
Greşeala municipalităţii nu a fost remediată nici măcar la apel. Singura persoană citată în faţa Tribunalului la termenul de ieri a rămas Alina C.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Orban, acuzaţii grave după congresul PNL: A fost o lovitură de partid. Mi-ar fi ruşine, dacă aş fi în locul lui Cîţu, să ajung preşedinte aşa cum a ajuns el
 
Deznodământ neaşteptat la Cluj în cazul licitaţiei pentru autobuze fără şofer. Au concurat două companii de top franceze
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Radu Mircea
27.09.2021, 19:51:44

# Va imaginati ca juristii municipalitatii sunt platiti din banii vostri ??? Ca au o viata dulce fara macar sa iasa din birou ??? Ca leafa lor ramine pentru voi un vis prea indepartat ???

+15 (15 voturi)
kitty kat
27.09.2021, 20:22:06

Lor le merge leafa de la stat, de ce s-ar mai osteni ei så lupte in instantå pt. interesele primåriei? Ori sunt juristi de la fårå frecventå ce nu stiu pe ce lume se aflå, dar si-au cumpårat diploma?

+14 (14 voturi)
pula
28.09.2021, 11:34:00

dar ce aveti cu femeia ma intreb? a, ca n-are hartii..aruncati un ochi in afara mai spre vest si veti vedea rolul hartiilor. dar nu asa de la presa sau din declarratiiile oficiale, sa stati acolo. se intreaba lumea de ce o duc altii mai bine: pentru ca au invatat sa ignore sau sa se uite in alta parte. da, legea e lege, dar maii da-o dracu. asta trebuie sa invete romanul si sa vezii ce bine o sa o duca. ca deranjeaza, ca nu-i frumos, ca-i tiganie, asta trebuie rezolvata in comunitatea locala direct afectata si nu la tribunal, ca de-aia suntem oameni

+10 (12 voturi)
black horse
28.09.2021, 12:42:43

pai ar putea sa-i dea foc vecinii la bucatarie, daca nu le convine.

+12 (12 voturi)
Modifică Setările