Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Cadou post-electoral de la Primăria Iaşi pentru Mitropolia Moldovei şi Bucovinei: un teren gratuit în buricul târgului

7
30 Nov 2014 19:00:49
Autor: Ionuţ Benea
Terenul din buricul târgului oferit gratuit de Primărie Mitropoliei Iaşi FOTO Ionuţ Benea
Terenul din buricul târgului oferit gratuit de Primărie Mitropoliei Iaşi FOTO Ionuţ Benea

Aleşii locali din Capitala Moldovei au decis, la finele săptămânii trecute, să dea în folosinţă, cu titlu gratuit, un teren de 2.260 de metri pătraţi Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Clerii ieşeni au cerut de la Primărie terenul, estimat de specialişti la aproximativ 50.000 de euro, pentru a putea construi în zonă mai multe clădiri administrativ-bisericeşti. 

Potrivit cererii depuse la primărie de Mitropolie, în zona respectivă Biserica a solicitat deja întocmirea unui plan urbanistic zonal pentru clădirea unor imobile pe terenul respectiv, situat în coasta Catedralei Mitropolitane de la Iaşi, zonă ultracentrală. 

Cererea clericilor ieşeni, adresă primarului Gheorghe Nichita, la finalul căreia reprezentanţii Mitropoliei “îi doresc sănătate şi tot binele de la Dumnezeu” edilului, a fost îndelung discutată în şefinţa de Consiliu Local (CL) de vineri. Cele mai vehemente voci au ale liberalilor, cei care au spus că municipalitatea ar trebui mai degrabă să amenajeze parcări pe terenul dat gratis Mitropoliei. 

„Această zonă ar fi fost o alternativă excelentă pentru amenajarea unei parcări publice pentru toţi cei care vor să ajungă la Mitropolie sau în zona centrală. Cedând acest teren, renunţăm şi la această alternativă. Cred că merită aici o dezbatere, fără a ţine cont neapărat că discutăm de Mitropolia Moldovei, putea fi orice altă instituţie care ar fi cerut“, a spus Dangă, consilier local din partea PNL. 

În replică, cei de la PSD, care au majoritatea în CL Iaşi, au menţionat că terenul discutat nu ar putea fi transformat în parcare. “Abordarea terenului într-un parcaj subteran nu este cea mai bună soluţie în momentul de faţă“, a precizat viceprimarul Mihai Chirica. Proiectul a trecut, în cele din urmă, după ce a fost votat în majoritate de membrii PSD şi aliaţii lor din CL. 

Citeşte şi:

Bani publici pentru biserica din campus

Banii pentru biserici, printre care şi cea din cartierul deputatului Fenechiu, contestaţi în şedinţa de Consiliu Local Iaşi

Prelat de la Mitropolia Moldovei raportează premierului Ponta: „Muncim ca domnul primar să iasă cu majoritate!“

Nunta unui miliardar roman i-a uimit pe italieni

Campanie electorală de 1 iunie în faţa a mii de copii din Iaşi. Primarul Nichita s-a dat în stambă în faţa micuţilor
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

otto willy
30.11.2014, 19:44:10

Bravo! Pentru spalatorii de creieri, primaria Iasului are BANI !!! Pentru spitalele din oras, NU SE GANDESTE sa faca ceva !!! Cine i-a votat pe acest viitori "sfinti" ?

+2 (4 voturi)
mitrut
30.11.2014, 20:46:55

Cadouri de la nas la nas!

Macsim Ioan
30.11.2014, 21:50:05

Preotii ar trebui scosi si pusi sa stranga gunoiul de pe marginea drumului, ca munca in folosul comunitatii, pentru salarul si pomenile de la stat!

-1 (1 vot)
Carmen Florea
30.11.2014, 21:52:49

Niste cocalari borfasi, unii prea inalti,altii preavrednici,isi impartesc averea statului,a boborului care mozoleste oale si ulcele ca sa 'aiba',pe cand smenarii astia au tot ce le doreste burduhanu' fara sa miste un deget. De ce nu le da 'mnezeu,ca tot face si drege si minunile forfotesc in Rumania? Are snapanu' de Nichita o buba pe care o 'mantuieste' acum, e o 'datorie' care o plateste acum preainaltilor turnatori,care-l santajeaza,ceva stiu preaauritii de la alegeri, ca umblau val-vartej la alegeri cu urale pt cel mai hortodox si rruman presedinte. Ii tremura fotoliul spertarului Nichita,de aia imprastie la dreapta si la stanga averea statului de parca ar fi a lu' ma-sa. S-apoi ajutoooooor, Cuza le-a confiscat averile muncite,binemeritate si minuni din astea... Au acaparat feudalii trimisi de mnezeu de s-au nenorocit,acum cica o treime din imobile le apartine pe 'drept'...,prin munca si sacrificiu ... munca si popimea ... 2 antonime.... Preaturnatorii inalti si sfinti incet-incet pun laba pe averile statului prin niste penali si puscariabili ca Nichita.

-1 (1 vot)
nerovb
1.12.2014, 09:55:26

Saracii nostri popi. Doamne, cum o sa se ingrijeasca de proprietatea asta saracii de ei care sunt numai cu duhul si NU cu avutul.Numa 50.000 de euro evaluare in centru pentru 2000 mp???😇😇😇 Cred ca se impune o ancheta ... 😈😈😈😈

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările