Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Căminul modernizat al celei mai vechi universităţi din ţară se deschide când studenţii sunt plecaţi în vacanţă. Ce tarif se percepe pentru un loc

0
20 Jun 2016 13:12:20
Autor: Elena Ungurean
Universitatea ''Alexandru Ioan Cuza'' din Iaşi este cea mai veche din ţară FOTO: Arhivă
Universitatea ''Alexandru Ioan Cuza'' din Iaşi este cea mai veche din ţară FOTO: Arhivă

După şase ani de aşteptare, căminul C5 al Universităţii ‘’Alexandru Ioan Cuza’’ din Iaşi este deschis pentru studenţi. Conducerea instituţiei de învăţământ superior  a decis ca în lunile de vară să fie deschise două cămine: C5 şi C6.

Căminul proaspăt renovat al celei mai vechi universităţi din ţară va fi deschis pe perioada verii. După ani de lucări şi mai multe termene de finalizare amânate din cauza lipsei de fonduri, căminul C5 din campusul Titu Maiorescu îşi deschide porţile pentru tineri în cursul acestei veri.
 
Deşi căminul a fost finalizat de la începutul anului, acesta nu a fost accesibil tinerilor, acolo fiind cazaţi doar studenţii Erasmus.
 
S-a decis însă că ar fi oportun ca pe timpul vacanţei de vară, tinerii care rămân în Iaşi pe perioada vacanţei în interes didactic să se poată bucura de condiţii moderne. 
 
Astfel, două cămine vor fi puse la dispoziţia acestora: C5 şi C6. Primul este mai costisitor, tarifele fiind aproape duble, ca urmare a condiţiilor moderne de aici. Tinerii au internet, dar şi cablu TV, lift, în camere nu vor mai sta câte 5 tineri, ci câte 3, vor avea baie în cameră şi o bucătărie modernă la fiecare etaj.  
 
Conform reprezentanţilor universităţii, tarifele încep de la 20 de lei pe loc pe zi pentru studenţii care solicită cazare pentru desfăşurarea unor activităţi didactice care nu se încadrează în structura anului universitar, a cadrelor didactice şi a salariaţilor şi familiştilor care păstrează lucrurile în camera încuiată şi sigilată.
 
Tariful creşte la 25 de lei pe zi pentru studenţii universităţii care solicită cazare pentru alte motive decât desfăşurarea de activităţi didactice. 
 
Vă mai recomandăm:
 
FOTO Studenţii, poftiţi în cămine închise. Două imobile sunt cu lacăte pe uşă de 7 ani din lipsă de fonduri pentru reabilitare

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii