Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Campania de vaccinare cu doza 4. De ce se tem medicii de familie care au primit refuzuri pe bandă rulantă

0
18 May 2022 15:24:49
Autor: Alina Batcu
FOTO pixabay
FOTO pixabay

Medicii de familie spun că au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a-i convinge pe bătrâni şi pe cei care suferă de afecţiuni cronice să facă doza a IV-a.

Campania de vaccinare cu cea de-a IV-a doză a început cu stângul la Iaşi. Cei care doresc să se imunizeze pot fi număraţi pe degete, în ciuda apelurilor făcute de medicii de familie.

Oamenii invocă cele mai multe motive: de la faptul că au făcut primele doze cu Johnson and Johnson şi nu pot să-şi administreze vaccin de la alt producător sau că nu mai au nevoie.
 
„Am primit telefoane, nu multe, referitor la cea de-a patra doză. Ceea ce îngrijorează vaccinatorii este imputarea dozelor care se pierd. În contractul nostru de vaccinare este stipulat acest lucru: imputarea dozelor se va face medicilor care nu reuşesc să le facă”, a declarat Anca Deleanu, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie Iaşi. 
 
Acest lucru înseamnă că medicii de familie ar putea plăti din buzunar vaccinurile anti-Covid dacă un sfert din doze rămân nefolosite
 
În acest context, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a promis, la insistenţele medicilor de familie şi ale presei, că Ministerul Sănătăţii caută o soluţie „care să nu împovăreze medicii de familie”.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările