Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Campania de vaccinare a minorilor de 5-11 ani a început promiţător la Iaşi. Ce recomandă insistent medicii

0
29 Jan 2022 10:38:46
Autor: Andrei Luca
FOTO: Ştefan Both
FOTO: Ştefan Both

Medicii atrag atenţia pentru ca părinţii să aibă maximă atenţie cu copiii nou-născuţi, să poarte mască în preajma acestora şi să se respecte măsurile de igienă.

Campania de vaccinare a minorilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani a început promiţător la Iaşi, în trei zile imunizându-se 50 de copii împotriva COVID-19. 

”Este un început bun, dar incidenţa cazurilor de infectare cu tulpina Omicron la copii este mult mai mare în acest val decât incidenţa cazurilor din valul 4. De remarcat este faptul că peste 60 la sută dintre copiii infectaţi sunt sugari, cu vârsta sub un an, motiv pentru care DSP Iaşi încearcă să transmită următorul mesaj părinţilor care au copii mici şi mai ales sugari: să nu stea în contact cu ei fără mască, pentru că sunt extrem de receptivi la această infecţie cu tulpina Omicron”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Medicii de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” spun că cei mai vulnerabili sunt nou-născuţii, copiii cu vârsta de până în 28 de zile şi sugarii, dar şi cei cu vârsta până într-un an. 

”Vă atragem atenţia că în această perioadă este foarte important să respectaţi măsurile de igienă şi de distanţare socială care împiedică răspândirea virusului COVID 19: familiarizarea copiilor cu purtarea măştii de protecţie; igiena mâinilor; aerisirea frecventă a încăperilor; măsuri de distanţare socială; desfăşurarea activităţilor în spaţii deschise. În familiile în care există copii de diferite vârste şi în special în familiile în care există un copil inserat în colectivitate şi un copil care nu frecventează colectivitatea, să existe un grad de distanţare între cei doi copii, în momentul în care unul dintre aceştia prezintă simptome specifice infecţiei cu virusul COVID-19”, au transmis reprezentanţii Spitalului ”Sf. Maria”, Iaşi.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:  

Răsturnare de situaţie în cazul morţii Raisei. O şoferiţă din spatele maşinii de Poliţie a surprins tragicul accident

Milionar al anilor '90, de negăsit de 10 ani. Când se va prescrie pedeapsa primită de Dorel Tamaş

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările