Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Cât de bun eşti la geografie? Test de cultură generală despre capitalele unor ţări mai puţin cunoscute din Asia

0
5 May 2017 06:06:17
Autor: Ionuţ Benea
Test cultură generală capitale Asia FOTO Adevărul
Test cultură generală capitale Asia FOTO Adevărul

Vă propunem un test de cultură generală despre capitalele statelor mai puţin cunoscute din Asia. Ne puteţi scrie, la secţiunea comentarii, la câte dintre întrebări aţi ştiut răspunsul.

1. Care este capitala statului Tadjikistan?
a) Khatlon
b) Duşanbe 
c) Sughd
 
2. Care este capitala statului Brunei?
a) Bandar Seri Begawan
b) Sungai 
c) Limbang 
 
3. Care este capitala statului Laos?
a) Ban Nape
b) Vientiane
c) Pakxe
 
4. Care este capitala statului Myanmar?
a) Naypyidaw
b) Yangon
c) Shan
 
5. Care este capitala statului Timorul de Est 
a) Dili 
b) Palan 
c) Okussi 
 
6. Care este capitala statului Buthan
a) Paro 
b) Thimphu 
c) Thongsa
 
7. Care este capitala statului Maldive?
a) Baa
b) Alifu 
c) Male 
 
8. Care este capitala statului Bahrain?
a) Manama 
b) Sitrah 
c) Jiddah 
 
9. Care este capitala statului Oman?
a) Dhofar
b) Al Batinah 
c) Muscat 
 
10. Care este capitala statului Yemen 
a) Aden 
b) Sana’a
c) Zinjibar
 
Răspunsuri corecte: 1 – b, 2 – a, 3 – b, 4 – a, 5 – a, 6 – b, 7 – c, 8 – a, 9 – c, 10 – b.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii