Caz rar ajuns în atenţia medicilor ieşeni. Un bărbat diagnosticat cu „boala şobolanilor“ se luptă să trăiască

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 51 de ani a fost diagnostic cu leptospiroză, o boală rară transmisă de şobolani, şoareci sau fecalele acestora. Acesta ar fi început să se simtă rău după ce a curăţat subsolul unui bloc.

Bărbatul din Bârlad a fost adus la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi în stare gravă, după ce în urmă cu două săptămâni a ajutat la curăţarea subsolului unui bloc, unde cel mai probabil s-a contaminat. Conform medicilor, forma bolii este foarte gravă, fiindu-i afectaţi rinichii şi ficatul, motiv pentru care suferă sângerări spontane.

„Starea sa este staţionară, cu mici semne de îmbunătăţire faţă de momentul internării. Prognosticul rămâne în continuare rezervat, dar sunt speranţe că va putea recupera aceste dezechilibre. Atunci când a ajuns la noi era într-o stare generală foarte gravă, cu insuficienţă renală şi hepatică acută”, a precizat dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului „Dr. C. I. Parhon” Iaşi.

Bărbatul a început tratamentul în Clinica de Nefrologie a spitalului, însă doctorii sunt încă rezervaţi în ceea ce priveşte şansele sale de recuperare. Acesta este primul caz de diagnosticat la Iaşi anul acesta, reprezentanţii spitalului susţinând că tratează cel mult 10 cazuri anual.

Leptospiroza este o boală infecţioasă acută determinată, cel mai frecvent, de contacul cu urina şi dejecţiile şobolanilor şi şoarecilor sau de contacul direct cu animalele purtătoare. Afecţiunea se manifestă prin febrăm intoxicaţie, cefalee, dureri musculare, mai ales la gambe, afectarea rinichilor, a ficatului, a sistemului nervos şi a celui cardiovascular.

Citiţi şi:

Sinucidere bizară la un hotel. Un angajat al Ministerului Transporturilor s-a aruncat dezbrăcat de la etajul III

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite