Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Cele mai colorate oraşe ale lumii. Unul dintre ele este din România

2
12 Feb 2020 12:37:02
Autor: Alina Batcu
Chefchaouen, Maroc FOTO viator.ro
Chefchaouen, Maroc FOTO viator.ro

Oraşe turcoise, galben, roz, mov, oraşe în toate culorile curcubeului sunt peste tot în lume. Unul este chiar la noi în ţară.  De la un albastru superb în Spania până la o întreagă paletă de culori în Buenos Aires, aceste oraşe sunt cu un ton deasupra celorlalte.

În plină iarnă, lipsa culorilor de pe străzi ne face pe fiecare dintre noi să visăm la vacanţă, iar pozele celor mai colorate oraşe din lume ne-ar putea îndemna să ne completăm „the bucket list”.

Iată câteva dintre cele mai colorate oraşe ale lumii:
 

Chefchaouen, Maroc

 
Situat în Munţii Rif din Maroc, acest oraş este cunoscut  pe Instagram şi Pinterest ca fiind „oraşul albastru”. Străduţele pietruite şi pasajele  sunt fragmentate de clădiri istorice, toate pictate în diverse nuanţe de cyan, albastru şi brebenoc. Sunt o mulţime de teorii legate de motivul pentru care locuitorii au ales albastru, unii spun că pentru a combate ţânţarii, iar alţii spun că locuitorii evrei ce fugeau de inchiziţia spaniolă au folosit vopsea albastră pentru a simboliza cerul şi raiul.
 
  
                                           Chefchaouen, Maroc FOTO viator.ro
 
 

 Insula Burano, Italia

 
Locuitorii din Burano îşi revopsesc casele o dată la doi ani. Este o tradiţie care a făcut această insulă din laguna veneţiană faimoasă. Legenda spune că pescarilor locali le-a plăcut să vadă casele vopsite în culori vii, în drumul lor spre oraş, iar locuitorii folosesc culori aprinse pentru a delimita proprietăţile.
 
 
                                                Insula Burano, Italia FOTO interra.ro
 

Guatapé, Columbia

 
Atunci când te referi la cel mai colorat oraş din Columbia, te gândeşti la Guatapé. Acest oraş se mândreşte cu pieţe atrăgătoare, pline de culoare, cum ar fi Plaza de Zocalos, dar şi cu uşi pictate, ferestre şi obloane. 
 
                                             Guatapé, Columbia FOTO agoda.com
 

Sighişoara, România

 

Acest oraş medieval pietonal se mândreşte cu clădiri pictate în culori vibrante de galben, roz şi verde. Este un oraş în care nu te mai saturi de umblat pe străduţele pietruite, de admirat priveliştea şi de cutreierat restaurantele din pieţele medievale.

                                              Sighişoara, România  FOTO reddit.com

 

Jaipur, India

 
În timp ce multe oraşe din lume au fost vopsite în albastru, Jaipur este unul dintre acele oraşe în care predomină rozul. Conform doctrinei locale, regele Sawai Ram Singh a pictat oraşul în roz în anul 1876 pentru a pregăti vizita Prinţului Albert şi a reginei Victoria în India. De atunci, întregul oraş şi-a păstrat culoarea roz, în mare parte pentru încântarea celor care privesc pe Instagram pozele vizitatorilor.
 

J                                                              Jaipur, India  FOTO life.ro

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Cel Mare Scarambeu
12.02.2020, 15:22:21

Ati uitat sa treceti aici si Galatiul,e rosu complet si e plin de virusi PSD.

0 (2 voturi)
Coco
12.02.2020, 16:19:42

Si mai accentuată ii în Craiova.

0 (2 voturi)