Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Cinci rase de câini care-ţi păzesc cu străşnicie curtea. La ce preţuri se vând în România

6
19 Apr 2018 06:10:20
Autor: Ionuţ Benea
Ciobănescul german, un câine popular în România
Ciobănescul german, un câine popular în România

Un câine care să izgonească hoţii este binevenit pentru oricine decide să se mute la casă, mai ales dacă imobilul este situat într-o zonă izolată. Vă prezentăm 5 dintre cele mai cunoscute rase de câini potrivite pentru curţi.

1. Ciobănescul german. Cunoscut în România şi sub numele de câinele lup, această rasă este una dintre cele mai inteligente, dovadă fiind şi faptul că este rasa cea mai folosită  de forţele de ordine. Câinele lup este un bun câine de familie însă poate deveni agresiv dacă simte că teritoriul îi este încălcat sau stăpânul se află în pericol. Un pui din această rasă se vinde pe site-urile de specialitate cu preţuri medii de 200 de euro însă, iar metişii sunt des întâlniţi în padocuri, de unde puteţi să îi adoptaţi. 

2. Rottweiler. Rasă de origine germană perfectă pentru protecţia şi paza curţilor, chiar dacă, în funcţie de situaţie şi de modul în care au fost crescuţi, pot fi ceva mai periculoşi. Masculii ajung până la peste 50 de kilograme. Sunt câini inteligenţi, însă stăpânii sunt sfătuiţi să înceapă dresajul de la vârste cât mai mici deoarece patrupedele din această rasă sunt cunoscute ca fiind destul de încăpăţânate. Un exemplar de rasă pură poate fi cumpărat cu preţuri ce încep de la 100 de euro. 

3. Doberman. Câine de talie mare, foarte energic, devotat în special unei singure persoane. Este inteligent şi, la fel ca şi câinii din rasa Rottweiler, are nevoie de un dresaj ferm, recomandat a fi făcut de o persoană cu experienţă. Preţul cu care poate fi cumpărat un câine din această rasă este de 250-300 de euro. 

4. Bullmastiff. Foarte ataşat de stăpânii săi, un câine din această rasă nu se va sfii să atace intruşii, mai ales dacă simt pericolul. Pe site-urile de specialitate, preţul unui pui din această rasă porneşte de la 250 de euro. 

5. Dog German. Intimidant mai degrabă prin dimensiune decât prin firea agresivă, acest câine nu este unul de atac însă poate speria intruşii prin lătrat, avertizându-şi astfel stăpânii. Preţul unui pui porneşte de la 350 - 400 de euro. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Sabin Serbu
19.04.2018, 10:15:24

Site-uri de specialitate??? Cum adica? Care sunt alea? Cainii trebuie luati DOAR de la canise cu prestigiu, nu de la samsari si oameni fara scrupule, care doar chinuie animalele si nu au decat propriul interes in minte. Nu mai cumparati de pe site-uri si magazine pet shop! Respectati animalele, fiti mai mult decat unul! Plus ca de la o canisa, cainele vine cu niste garantii de sanatate si comportament, pe langa posibilitatea de a duce cainele inapoi in cazul in care nu iti mai permiti / vrei sa il ai. Asa ajungem in situatia de a umple marginea orasului (si centrul) de maidanezi, pentru ca oligofreni fara minte abandoneaza animalele sau le lasa sa se imperecheze la nimereala, apoi nu isi asuma responsabilitatea... Ce articol!

+6 (8 voturi)
eu ma
19.04.2018, 13:22:13

ati uitat de lupul belgian "malinois" care este de doua ori mai inteligent si mai rapid dacat cel german.. pe care-l folosesc fortele de ordine din intreaga lume si mai nou la noi, in detrimentul celui german. pretul fiind 500 euro

+5 (5 voturi)
gogu58
19.04.2018, 14:47:19

Adoptati un maidanez, vorbiti cu el, ingrijti-l, va asigur ca nu mai permite intrarea nici unui strain in curte.

+2 (4 voturi)
Florin Georgescu
19.04.2018, 15:04:54

Cred ca ai uitat ciobanescul caucazian. Sau sunt eu subiectiv...

+4 (4 voturi)
OmTacut
19.04.2018, 19:27:04

Florin Georgescu Este o splendoare de caine https://www.youtube.com/watch?v=WBFXgOcNeDs

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările