Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Circulaţia feroviară a fost întreruptă pe ruta Paşcani-Iaşi. 11 vagoane au deraiat

2
29 Jun 2022 21:35:10
Autor: News.ro
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Unsprezece vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat, miercuri, în judeţul Iaşi, astfel că traficul feroviar este întrerupt pe ruta Paşcani-Iaşi, anunţă CFR SA.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulaţia feroviară este întreruptă pe relaţia Paşcani - Iaşi, din cauza deraierii, între staţiile Sârca - Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă. Trenul aparţine operatorului de transport feroviar de marfă GFR şi circula pe relaţia Port Constanţa - Cristeşti-Jijia. Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulaţie, firul I fiind închis pentru lucrări programate", a transmis, miercuri seară, CFR SA.

În urma deraierii celor 11 vagoane, au fost rupţi 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

„Precizăm faptul că, pentru menţinerea continuităţii traficului de călători, SRCF Iaşi va pune la dispoziţia călătorilor mijloace auto, pe distanţa Podu Iloaiei - Târgu Frumos. Această măsură va fi menţinută până la restabilirea traficului pe intervalul de staţii afectat de deraiere. Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iaşi va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe şină a vagoanelor deraiate şi retragerea/scoaterea acestora din gabarit", a arătat sursa citată.

 

 

Cauzele producerii acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

https://brave.com/
29.06.2022, 22:36:31

"se va reduce viteza de circulaţie a trenurilor la 20-30 km/h faţă de viteza normală de 300 km/h"

Steve
29.06.2022, 23:55:07

Au bombardat rusii cumva rusii infrastructura sau vagoanele? Baga cumva iar motivul de lipsa bani, piese de schimb personal etc din cauza ca i-a furat Flutur sau Nicolaiciuc? Ce o sa mai mintiti de data asta?

Modifică Setările