Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Colindă cu satârul. Cazul halucinant al unui copil lovit în cap cu o armă albă după ce şi-a colindat preotul

2
20 Aug 2019 10:31:51
Autor: Ionuţ Benea
Minorul a fost lovit cu satârul în cap FOTO Arhivă
Minorul a fost lovit cu satârul în cap FOTO Arhivă

Un minor de 16 ani a fost condamnat la cinci ani de detenţie într-un centru de reeducare după ce a lovit cu satârul în cap un alt adolescent, pe care  nu îl cunoştea.

Eugen Vieru, de loc din Focşani a  comis fapta în noaptea de Revelion, atunci când a plecat la colindat alături de un amic de-al său. După ce au colindat 15-20 de case, cei doi adolescenţi au ajuns la casa unui cunoscut, fiind serviţi cu alcool.

Amândoi au ajuns în stare de ebrietate, la plecare Vieru luând un satâr din casa gazdei. Colindătorii au ajuns printr-un parc din oraş, acolo unde s-au întâlnit cu doi consilieri de la o biserică din Târgu Frumos, care se întorceau de la un preot, pe care îl colindaseră.

Unul dintre cei doi consilieri avea să fie şi victima: un tânăr din localitate care nu era cunoscut de Vieru. Fără niciun motiv, când a fost ajuns de acesta tânărul consilier a fost lovit în cap cu tăişul satârului, de două ori. „Loviturile au fost foarte puternice, şi au secţionat căciula din blană de miel pe care o purta în acel moment pe cap persoana vătămată, provocându-i acesteia plăgi tăiate în regiunile descrise. Leziunile suferite de către persoana vătămată au fost suficient de profunde încât aceasta să sufere o hemoragie abundentă şi să-şi piardă parţial cunoştinţa“, se arată în motivarea sentinţei.

Ulterior agresiunii, Vieru şi prietenul său au plecat în grabă. A doua zi, prietenul lui Vieru i-a spus ce a făcut cu o noapte înainte, acesta din urmă negând şi spunând că nu crede. „Ulterior l-a şi dus la locul săvârşirii faptei, unde pe asfalt se găseau pete mari de sânge provenite de la persoana vătămată. Din cauza stării de ebrietate extrem de avansate în care se găsea, inculpatul nu şi-a mai amintit ce făcuse în noaptea precedentă“, au mai precizat judecătorii.

Victima a rămas cu o cicatrice de 12 centimetri la cap, el având nevoie de 8-9 zile de îngrijiri medicale, viaţa fiindu-i astfel salvată de blana groasă a căciulii. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Stefan din Nord
20.08.2019, 10:47:42

O stire de sezon ,cand afara sunt peste 35 de grade Celsius .

+2 (2 voturi)
Vasile Naftuli
20.08.2019, 11:08:04

Care este scopul acestei știri de importanță considerată de „adevărul”; vă obligă cineva? dacă nu vă obligă înseamnă că este idioțenie.

Modifică Setările