Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Componente pentru BMW, Audi, VW sau Porsche, inovate şi testate la Iaşi. O mare firmă germană din industria auto deschide o sucursală în capitala Moldovei

0
15 Mar 2017 18:58:36
Autor: Simona Stanciu

Prima divizie de specialişti ieşeni care va lucra pentru compania germană Preh îşi va începe activitatea de la 1 aprilie. În jur de 60 de ingineri specializaţi în electrotehnică şi automatică vor desena şi testa componente din cele mai puternice maşini din lume.

Compania germană Preh, cu peste 1.000 de angajaţi în fabrica din Ghimbav, Braşov, a inaugurat la Iaşi primul birou în care vor munci în jur de 60 de specialişti în electrotehnică şi automatică.

„Am ales Iaşul datorită relaţiei bune cu Universitatea Tehnică, pe partea de electronică şi automatică, dar şi datorită conectivităţii asigurate de Aeroport, a declarat Jochen Ehrenberg, CTO al grupului Preh.

Ingierii de la Iaşi vor lucra atât la proiectele deja existente la Preh, iar în timp vor dezvolta noi produse inteligente. „Pentru început, vom sprijini proiectele existente, dar pe termen lung vrem propriile proiecte de software, hardware şi testare“, a transmis şi Andreas Martin, development site manager al investiţiei de la Iaşi.Centrul de cercetare-dezvoltare din capitala Moldovei va dezvolta produse pentru industria de automotive folosite de cele mai puternice mărci de autoturisme din lume de la BMW, Audi, VW, Porsche sau Lamborghini. „Compania germană intenţionează să dezvolte în oraşul universitar Iaşi, componente electronice inovatoare pentru sistemele de operare din interiorul autovehiculelor“, a explicat Mihaela Forgaciu, director general al Preh România.

Aceasta a făcut şi un profil al inginerului care va lucra în birourile de la Iaşi: „Trebuie să aibă cunoştinţe de electronică şi automatizări şi să ştie limba engleză. Vor face dezvoltare de software, integrat în produsele pe care le vinde firma, dar şi hardware. Practic, plăcile electronice de bază vor fi desenate tot aici. Proiectele sunt globale şi se lucrează în echipe multinaţionale“.

Directorul general al Preh România a precizat că fabrica de la Ghimbav extinsă pe 23.000 de metri pătraţi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 150 de milioane de euro, iar planurile sunt de extindere. La Braşov, se află cea mai mare fabrică a Grupului Preh din afara Germaniei. Aici sunt fabricate, printre altele, sistemele inovatoare de comutare „Touch Control Button“ pentru volanul Clasei E de la Mercedes-Benz..

De asemenea, compania şi-a câştigat renumele ca furnizor pentru BMW cu iDrive Controller, dar şi ca producător de unităţi de comandă pentru managementul bateriilor în autovehiculele electrice de viitor BMW i3 şi i8. Practic, potrivit reprezentanţilor companiei, 40% din cifra de afaceri este generată de componenta iDrive Controller de la BMW.

Citeşte şi:

Al treilea cel mai mare angajator al Iaşiului împarte profitul. La cine se duc cei mai mulţi bani

Aeroportul din România care a ajuns de la 73.000 de pasageri anual la 76.000 de clienţi într-o singură lună. Este a doua cea mai importantă creştere din Europa

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările