Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Cristi Puiu la premiera filmului „Aurora“ de la Iaşi: „Îmi cer scuze pentru frigul din sală“ (FOTO)

0
19 Mar 2011 08:23:31
Autor: adevarul
Cristi Puiu vorbeşte cu publicul de la Iaşi
Cristi Puiu vorbeşte cu publicul de la Iaşi

Cineastul, prezent vineri seară la proiecţia peliculei „Aurora" în Capitala Moldovei, a criticat situaţia din sălile româneşti de cinematograf.

Cristi Puiu le-a spus oamenilor prezenţi la Cinema Victoria că filmul „Aurora", care a avut premiera mondială în secţiunea „Un Certain Regard" a Festivalului de la Cannes, este foarte lung, durează trei ore şi că „nu mă supăr dacă plecaţi. Chiar vă rog să ieşiţi. Eu voi sta la intrare şi vă voi nota pe fiecare", a glumit regizorul.


Puiu şi-a cerut scuze publicului prezent în sală pentru temperatura extrem de scăzută din clădirea Victoria. „Îmi cer scuze pentru frigul din sală. Eu nu îmi cer scuze pentru filmele mele, dar acum sunt nevoit în premieră să îmi cer scuze pentru frigul de aici", a mai spus cineastul. Nici microfonul nu l-a ajutat pe Cristi Puiu, care se auzea cu întreruperi.


De altfel, filmul „Aurora" îl prezintă pe Cristi Puiu şi în calitate de actor în rol principal. El joacă rolul unui bărbat divorţat, care se afla sub influenţa unei tulburări psihice.


Spectatorii care au rezistat până la finalul lungmetrajului au au avut păreri împărţite despre „Aurora". „Chiar a fost un film foarte lung şi greu de digerat, mai ales la început. Este ieşit din tipare", a spus Carmen Grigoraş, studentă.  „Mi s-a părut interesant modul în care a fost redată lupta interioară a lui Viorel (n.r.-personajul principal) şi felul lui de a-şi face dreptate", a spus şi Mirabela Puşcaşu, tot studentă.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările