Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Cum arată producţia de miere din acest an. Ce spun crescătorii de albine despre cantitate şi preţ

5
30 Jul 2021 17:02:02
Autor: Alina Batcu
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Vreme a fost nefavorabilă, dar albinele parcă s-au adaptat la schimbările climatice, iar acum, producătorii se bucură de producţii bogate.

Anul acesta, apicultorii se bucură de o producţie mare de miere. După o primăvară capricioasă, cu temperaturi scăzute care au dus la moartea multor familii de albine, oamenii nu îşi făceau mari speranţe pentru acest sezon.

Albinele s-au adaptat parcă la schimbările climatice, iar acum, în plin sezon al mierii de tei, producătorilor nu le vine să creadă cât de plini sunt fagurii.
 
 „După o primăvară foarte capricioasă, am avut ca niciodată pierderi de familii. În martie şi aprilie au murit mai multe decât în iarnă. Vremea totuşi şi-a revenit şi producţia la salcam a fost una bună”, a spus pentru observatornews.ro Radu Plăvănescu, apicultor.
 
De la un singur stup, acest apicultor din Bârnova, judeţul Iaşi, se aşteaptă să adune anul acesta peste 20 de kilograme de miere.
 
Anul acesta, deşi mai multă, mierea este mai scumpă, din cauza costurilor tot mai mari de producţie. 
 
„Preţurile au crescut un pic. Cred că undeva la 15-20%, cam aşa”, mai spune apicultorul din Iaşi. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Pod montat strâmb pe Autostrada Sebeş-Turda şi apatie pe şantier. Ministrul Drulă e sigur că lucrările vor fi gata până la toamnă, experţii îl contrazic VIDEO
 
Fascinantele subterane ale intereselor strategice: SUA salută implicarea Chinei în Afganistan
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Stan Toma
30.07.2021, 17:12:44

Mierea se cumpara din supermaket si pretul ei este constant oricat ar vrea producatorii. Mierea este la fel de toxica ca si zaharul fiind interzisa diabeticilor si copiilor sub 3 ani.

-33 (33 voturi)
Ionel Marcu
30.07.2021, 17:55:45

În Banat producția a fost proastă, cel puțin la salcâm! Iar după salcâm a fost secetă și caniculă, producția de nectar a plantelor e maximă la 28 de grade, scade brusc peste 30 de grade iar la 35 încetează complet, ca protecție contra uscării.

-26 (26 voturi)
Ionel Marcu
30.07.2021, 17:59:16

Mierea e interzisă copiilor sub un an, Tomo, iar diabeticilor li se recomandă să evite și bananele, smochinele, strugurii, perele și toate fructele dulci, cu 15-20% zaharuri.

-24 (24 voturi)
Stan Toma
30.07.2021, 19:03:41

Parca sa zic eu ca este recomandata insulina , Marcule ? Cum este pretul , a crescut ?

-15 (15 voturi)
corcoduşă
30.07.2021, 21:38:20

În unele zone a mers treaba, dar în Gorj, comuna Dănești, sat Dănești, a fost dezastru. Un polițist, Popescu Marius, a omorît toate albinele din sat prin stropirea pomilor cu pesticide, stropește cam de 100 de ori pe an, a fost genocid, și aerul era poluat.

Modifică Setările