Cum a atacat coronavirusul în capitala Moldovei. Peste 10.500 de ieşeni trataţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva" din Iasi. Foto: Agerpres
Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva" din Iasi. Foto: Agerpres

În momentul de faţă, dintre cei 153 de pacienţi internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, 84 sunt infectaţi cu COVID. Aproape 40% din cazuri sunt înregistrate la pacienţi peste 80 de ani, fiind vorba despre persoane cu multiple comorbidităţi.

De la începutul pandemiei de COVID-19, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi au fost trataţi peste 10.500 de pacienţi, iar aproape 10.000 au supravieţuit infecţiei.

„Chiar dacă sunt la o vârstă înaintată şi cu probleme de sănătate importante, reuşim să îi punem pe picioare şi să îi redăm celor dragi. La spitalul nostru au fost admise cazurile grave de COVID, pacienţi redirecţionaţi din toată ţara, oameni care au fost trataţi şi îngrijiţi după protocolul naţional, dar ţinând cont de specificitatea fiecărui caz în parte. De la începutul pandemiei putem spune că am gestionat cea mai mare Unitate de Terapie Intensivă, având în total 65 de paturi dotate pentru nevoile pacienţilor cu covid, în stare gravă şi cu nevoie de tratament şi îngrijire 24 din 24 de ore”, explică dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Potrivit acestuia, spitalul funcţionează în sistem hibrid pentru a nu fi neglijate celelalte patologii infecţioase, structura pavilionară a spitalului permiţând acest lucru. 

Astfel, în două secţii non-COVID sunt tratate patologii diverse cum ar fi meningite, spondilodiscite, hepatite acute, infecţii urinare, sepsis şi infecţii cu bacterii rezistente multidrog la pacienţi imunodeprimaţi, cu neoplazii.

„Chiar acum ne bucurăm pentru faptul că o pacientă admisă la spitalul nostru primeşte tratamentul potrivit. Este vorba despre o pacientă cu neoplazie, imunodeprimată, cu infecţie bacteriană multidrog rezistentă, care nu răspundea la tratamentele încercate până în acel moment. Am găsit medicaţia potrivită şi sperăm într-o evoluţie favorabilă în ceea ce priveşte afecţiunea infecţioasă. Rugăm cetăţenii să nu îşi neglijeze problemele de sănătate. Să se adreseze spitalului nostru cu încredere pentru că scopul nostru este de a îi ajuta să aibă grijă de sănătatea lor”, a conchis managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Din culisele unei şedinţe la Casa Albă: Când şi-a dat seama Biden că Putin îşi va trimite armata în Ucraina

Turcia dă o uriaşă lovitură cu implicaţii geo-strategice

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite