Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Cum a cumpărat copilul de 11 luni al primarului Mihai Chirica un teren de 250.000 de euro. Tutore i-a fost bunica pensionară

53
12 Jun 2019 15:04:21
Autor: Andreea Anton
FOTO FB Mihai Chirica
FOTO FB Mihai Chirica

Copilul cel mic al primarului din Iaşi, Mihai Chirica, a achiziţionat un teren în valoare de 250.000 de euro, scrie site-ul reporterIS. La data achiziţiei, în august 2018, băiatul avea doar 11 luni, iar pentru ca afacerea iniţiată de minor să se poată realiza, curator i-a fost bunica sa, Silvia Chirica, mama primarului, în vârstă de 74 de ani.

Informaţia a fost făcută publică de sursa citată miercuri, 12 mai. Aceasta arată că tranzaţia a fost făcută pe numele lui Ştefan Chirica, fiului primarului, acum în vârstă de un an şi 9 luni, pe când avea doar 11 luni, iar curator a fost bunica sa pensionară. Terenul, pe care este construită şi o casă, se află aproape de centrul oraşului, pe strada Manolache Drăghici nr. 3, la câţiva metri de restaurantul Bolta Rece.

Tranzacţia a fost realizată la notar, între copilul primarului şi Ioan Stavarache, Mihai Piscureanu şi Ioana Piscureanu. Cei din urmă i-au dat, din punct de vedere legal, copilului un teren de 836 de metri pătraţi, pe care se află o casă de 136 de metri pătraţi, cu cinci camere, două băi, două bucătării, patru holuri şi două pivniţe, şi un garaj de 18 metri pătraţi. În schimb au primit 1.159.425 de lei, echivalentul a 250.000 de euro, arată sursa citată.

Anul acesta, pe 10 mai, în numele minorului Ştefan Chirica a fost depusă o cere la Primăria condusă de tată pentru demolarea construcţiei existente pe terenul cumpărat şi apoi a fost solicitat un certificat de urbanism pentru construirea locuinţei individuale şi anexe.

Întrebată de unde a reuşit să strângă 250.000 de euro, mama primarului a spus că a reuşit să adune banii din pensia sa şi a soţului, care înseamnă în total 2.400 de lei pe lună, dar şi din vânzarea unei maşini.

„Da, am avut. Sigur că da. Dar de ce să nu am? Dacă n-am băut, n-am fumat, nu m-am dus nicăieri. N-am cumpărat maşină, nu nimic. Ce? Şi-am avut şi maşină, pardon. Am avut şi maşină şi am vândut. Aşa că atât am de spus. Am făcut economii ca să aibă copiii, ca să le las şi lor o moştenire (...) Noi, să ştiţi, ăştia suntem. Am fost nişte oameni economi. El a fost zidar (tatăl primarului – n.r.) şi am lucrat cu salariu şi am strâns”, a precizat, pentru sursa citată, Silvia Chirica.

Primarul ieşean a transmis, prin intermediul unei comunicării a Biroului de Presă a Primăriei, că suma cu care a achiziţionat fiul său terenul este din vânzarea unui teren deţinut de părinţi şi vândut cu 100.000 de euro, diferenţa fiind acoperită din fondurile familiei.

„Sumele necesare pentru achiziţia unui teren în valoare de 250.000 de euro provin, pe de o parte, din vânzarea unui teren deţinut de 11 ani de părinţii mei în zona Copou, teren care a fost vândut, urmând procedurile legale, pentru suma de 100.000 de euro. Diferenţa de bani a fost pusă de familia mea din sumele deţinute conform Declaraţiei de Avere din anul 2018 şi anii anteriori, declaraţii care sunt publice şi afişate pe site-ul Primăriei Municipiului Iaşi. Achiziţia terenului despre care se face vorbire s-a făcut respectându-se toate prevederile legii, întregul proces fiind înregistrat notarial şi fiscal. Proprietarul terenului este fiul meu, Ştefan, iar mama mea nu are alt rol decât cel de tutore, copilul fiind minor. În prezent, tot în conformitate cu legea, a fost depusă documentaţia de demolare a imobilului de pe terenul respectiv, deoarece nu prezintă nici siguranţa şi nici confortul necesare pentru familia mea”, a precizat Mihai Chirica.

Acesta a mai spus că aducerea acestui subiect în atenţia publică este doar o încercare a unor adversari politici, prin intermediul mass-media, de a-l denigra.

Citiţi şi:

O aplicaţie inedită care stimulează donarea de sânge ar putea fi pusă în aplicare la Iaşi. Cum funcţionează sistemul

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

53 Comentarii

Carmen Florea
12.06.2019, 15:22:42

... asta nu-i lepra, care se dadea in circoteca suparat-foc pe partidu' lui de hoti, psd? ... deci? ce iese din pisica, soareci prinde ... Cat nu v-ati screme, hotilor, cu 'dovezile' de legalitate, ati furat si punct, altfel de ce sa implicati un PRUNC, daca totul e LEGAL? Ca sa vezi cum mai infloresc PARINTII hotilor de calibru, parinti cu 800 lei pensie..., daaaaaaaa, au strans bani, cum sa nu? care-i problema voastra, bei amaratilor? ce dracu' bagati nasu' unde nu va fierbe oala?.. Uitati-va cum vrajeste babatia, cum bate apa-n piua, apoi da ochii peste cap de evlavie si se duce la biserica... ... cum ar fi si cei ai cotcarului Oprisan: ma-sa i-a cumparat recent mertan de 150 mii euro..., tot din pensia de 800 lei ... Asta li-i respectul vizavi de contribuabili: nici sa minta nu-i duce capul, dar sa mai conduca... Asta li-i atitudinea vizavi de romani: romanii sunt niste imbecili pt banda asta de hoti, de banditi, de penali, de puscariasi ...

+11 (17 voturi)
Sapta Cai
12.06.2019, 15:51:13

Pruncul respectiv a jucat in noul film *nume film* de la Disney, asa a facut bani la 11 luni.

+6 (8 voturi)
Vasile Naftuli
12.06.2019, 15:40:36

Dovada de "istetime" a oamenilor de la putere pe domeniul "prafului in ochii" poporului de care nici in c-- nu-i doare; "corecti si cinstiti".

+7 (9 voturi)
Popa Razvan
12.06.2019, 16:13:18

Asta cred ca e o premiera. Ce mai urmeaza, sa cumpere in avans de dinainte de a fi macar conceput?

+9 (9 voturi)
Ion Hoinaru
12.06.2019, 16:14:58

Hoție-n totă regula. PSD-iștii, se pregătesc de retragere, dar își asigură un trai liniștiti, pe seama proștilor care i-au votat.

+10 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (53)